Игокеа домаћин Нимбурку у другом колу Лиге шампиона: Нови окршај старих знанаца

Милан Зубовић
Игокеа домаћин Нимбурку у другом колу Лиге шампиона: Нови окршај старих знанаца

ЛАКТАШИ - Поправни испит у Лиги шампиона кошаркаши Игокее имаће вечерас од 18.30 часова на свом терену против Нимбурка у другом колу.

Екипа Драгана Бајића доживјела је невјероватан пораз у првом колу гостујући код Бахчешехира, када је водила све до 29 секунди прије краја, а онда је турски тим направио преокрет и славио. Чешки тим добро је познат екипи из Републике Српске јер су и прошле сезоне играли у групној фази, а скор је 1-1. Сусрет другог кола групне фазе реномираног ФИБА такмичења домаћи тим дочекаће у добром расположењу јер је везао двије побједе у АБА лиги и тако анулирао учинак из прве двије утакмице на старту сезоне.

- Са двије побједе у АБА лиги искупили смо се за пораз на старту, а сада би­ требало да урадимо исто у Лиги шампиона. Играли смо јако добро у Истанбулу, гдје нас је пад концентрације коштао побједе у посљедњим секундама, када нисмо имали ни среће. Ипак, показали смо да се можемо носити са много искуснијим екипама од нас иако смо били без неколико повријеђених играча. Нимбурк је сад пред нама и дефинитивно нас чека јако тежак меч иако противник није неко звучно име. Ипак, има искуство и континуитет играња на евросцени, што је велика ствар за њих мада је овај меч пред нашом публиком па имамо обавезу да дамо и више од наших реалних могућности - истакао је бек Игокее Коста Кондић.

Екипу из истоименог градића надомак Прага чине чешки кошаркаши појачани Американцима.

- Доста су чврста екипа која је покривена на свим позицијама. Већину акција завршавају из пика, али не играју ништа специјално. Американци воде главну ријеч, што је и очекивано, али имамо одговор на њихову игру иако смо имали мало времена да се одморимо од посљедњег сусрета и спремимо за овај, који нам је јако битан у борби за прво мјесто на табели. Јесмо поражени у првом колу, али ништа још није ријешено јер има доста да се игра мада не смијемо више да гријешимо - додао је Кондић.

У другом сусрету групе Д вечерас од 20.30 часова снаге ће одмјерити Билбао и Бахчешехир. Оба тима славила су у првом колу, а ово ће бити њихов први међусобни дуел.

И даље без Талића

Тренер Бајић у овом сусрету неће моћи да рачуна на Дарка Талића који се повриједио непосредно пред почетак сезоне, али би требало да се врати на терен у скорије вријеме. Центар Стефан Ђорђевић вратио се пуном тренингу и требало би да буде у вечерашњем мечу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана