Игокеа домаћин Морнару у првој утакмици квалификација за ФИБА Лигу шампиона

Иван Драгичевић
Игокеа домаћин Морнару у првој утакмици квалификација за ФИБА Лигу шампиона

Лакташи - Премијеру у новој сезони кошаркаши Игокее имају вечерас од 20.15 часова када на свом паркету дочекују црногорски Морнар у првој утакмици квалификација за ФИБА Лигу шампиона.

Побједник дуела обезбиједиће групну фазу новоформираног такмичења и додатних 14 утакмица у Европи. Сигурно је да би пласман у главни костур Лиге шампиона био велики успјех за шампиона БиХ, а и Барани су у Лакташе стигли са високим амбицијама.

- Десио нам се невјероватан пех јер се повриједио Џејмс Робинсон и биће ван екипе идуће двије седмице. Американац је расјекао руку на тренингу и морао је на шивање. Терет ће морати да изнесу реконвалесцент Мирослав Пашајлић и млади Дарко Талић. Скупили смо добру екипу, направили позитивну атмосферу и мислим да би Игокеа могла ове сезоне да игра квалитетну кошарку. Сигурно да нам треба још времена да ухватимо праву форму, јер смо на окупу тек нешто више од мјесец, али се не предајемо - рекао је Бајић.

Александровчани су посљедњи пут европске утакмице играли у сезони 2013/14. када су у Лакташима у оквиру Еврокупа падале екипе попут Каршијаке, каснијег шампиона Турске. Сада Игокеа има нову прилику, али је Морнар квалитетан противник који заслужује потпуни респект.

- Уложили су много већа средства за склапање тима од нас. Плејмејкер Ламонт Џонс и прошле године био је у Бару и ради се о квалитетном играчу. Заједно са Антабјом Волером чини одличан бековски тандем, а ту је и Балша Радуновић који има 36 година, али на терену изгледа као да има бар 15 мање. Играчима није потребна посебна мотивација, јер схватају важност утакмица и код њих је примјетна јасна жеља да изборе пласман у ово такмичење - казао је Бајић.

Улаз на утакмицу биће бесплатан, а реванш је за два дана у прелијепој барској дворани "Тополица".

Игокеа

Плејмејкери: Мирослав Пашајлић, Дарко Талић

Бекови: Вук Радивојевић, Брендон Фортенбери, Жарко Рајковић

Крила: Ђорђе Милошевић, Блаз Махковиц

Крилни центри: Страхиња Мићовић, Данило Шибалић

Центри: Роберт Рикић, Драшко Албијанић

Морнар

Плејмејкери: Ламонт Џонс, Марко Мијовић, Никола Кораћ

Бекови: Марко Мугоша, Антабја Волер

Крила: Немања Крстић, Марко Чалић

Крилни центри: Кол Дикерсон, Балша Радуновић, Емир Хаибеговић

Центри: Радоје Вујошевић, Октејвиус Елис     

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана