Игокеа добија противника у првом колу квалификација за Лигу шампиона: Бајић нема посебних жеља

Милан Зубовић
Игокеа добија противника у првом колу квалификација за Лигу шампиона: Бајић нема посебних жеља

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее данас ће сазнати ко ће им бити ривал у првом колу квалификација за ФИБА Лигу шампиона, а могући противници су Бакен Берс, Керавнос, Цмоки и Клуж.

Екипа из Александровца играће други пут квалификације у којима је наступила 2016. године, када је Морнар био бољи у двомечу првог кола. Уједно, изабраници тренера Драгана Бајића нису повлашћен тим, што значи да ће прву утакмицу 15. септембра играти на свом терену, а реванш у гостима три дана касније.

Међу ривалима из другог шешира највише пажње привлачи Клуж којег тренира Душко Вујошевић. Било би занимљиво када би извукли румунски клуб, јер Вујошевићу дворана у Лакташима није непозната и у њој је освојио своју, али и Партизанову посљедњу титулу АБА лиге. Игокеа се већ сусретала са Керавносом и Бакен Берсом. Са Кипранима су играли у некадашњем Купу Рајмонда Сапорте током сезоне 2001/02. и добили оба меча. Са клубом из Данске састали су се 2007. године у квалификацијама за Челенџ куп и такође славили у оба меча. Са Цмокијем из Минска нису имали додирних тачака. Дански, кипарски и румунски клуб били су први на табели у тренутку прекида првенства, док бјелоруски састав није започео такмичење у домаћем шампионату јер је наступао у регионалној ВТБ лиги.

- Тешко је било шта рећи пред жријеб јер не можеш утицати на њега и то је само срећа. Немам посебних жеља јер морамо играти било кога да извучемо - рекао је Бајић.

У квалификацијама ће наступити 16 тимова који су подијељени у четири шешира па ће се укрстити екипе из првог и четвртог шешира, односно другог и трећег. Осам побједника првог круга играће нову рунду и само четири екипе избориће наступ у групној фази, гдје их већ чека 28 екипа. Друго коло квалификација на распореду је 22. и 25. септембра.

Игокеа је већ сада направила добар посао у вези са састављањем тима за идућу сезону па су ангажовани Антабија Волер, Един Атић, Марко Јошило, Стефан Фундић, Џеки Кармајкл и Драган Апић.

Клубови и шешири

У првом кругу квалификација наступиће 16 клубови који су подијељени у четири шешира. Носиоци су смјештени у први и други шешир. Састави шешира, први: Нептунас (Литванија), Анвил (Пољска), Фрајбург (Швајцарска), Донар (Холандија); други шешир: Цмоки (Бјелорусија), Бакен Берс (Данска), Керавнос (Кипар), Клуж (Румунија); трећи шешир: Балкан (Бугарска), Хапоел Тел Авив (Израел), Игокеа (БиХ), Ираклис (Грчка); четврти шешир: Монс (Белгија), Дњипро (Украјина), Спортинг (Португалија), Лондон Лајонс (Велика Британија).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана