Игокеа брани плус два у Бару

Милан Зубовић
Игокеа брани плус два у Бару

Лакташи - Са предношћу од два поена кошаркаши Игокее отпутовали су на реванш сусрет квалификација Лиге шампиона, који је на распореду вечерас од 19 часова у Бару.

Александровчани су побиједили Морнар у првом сусрету резултатом 71:69, иако су током утакмице имали много успона и падова у игри. Меч је имао чудан ток. Гости су повели и контролисали игру, а домаћин је са осам везаних поена Страхиње Мићовића крајем друге четвртине повео са 38:31 и то све испустио у трећем периоду. Почетком посљедњег квартала црногорски тим имао је десет поена предности (63:53), али су изабраници Драгана Бајића успјели да дођу тријумфа.

- На крају важна је побједа док се код мојих играча осјетио притисак, јер се радило о првој званичној утакмици пред домаћом публиком, што је довело до тога да смо имали велике падове концентрације у нападу и одбрани. Покушао сам да их растеретим, али смо знали да наспрам себе имамо озбиљног противника. Добро смо отворили трећу четвртину и тада је требало да будемо концентрисани и направимо разлику, али смо у нападу правили грешке и дали им доста лопти. Изгубили смо течност у игри, а кад год само имали добар проток лопте кажњавали смо их лаким поенима. Иако смо губили десет разлике вратили смо предност и имали прилику да сусрет добијемо већом разликом, мада два посљедња напада нисмо реализовали - рекао је Бајић.

За мање од 48 часова Игокеа и Морнар одиграће два сусрета. Одмах након меча Александровчани су кренули за Црну Гору, док су Барани остали да преноће па су авионом кренули кући.

- Не знам како ћемо се опоравити јер пут траје 12-13 часова, а играчи од два метра морају се гужвати у аутобусу. Очекују нас још тежи испити и тежа путовања. Морамо се скупити и дати максимум - рекао је Бајић.

Нагласио је да је притисак сада на Морнару.

- У другом сусрету бићемо растерећенији и лоптица је пребачена на њихову страну. Сматрам да имамо довољно искуства да прођемо даље и ако уђемо пуно чвршће у сусрет, можемо се надати позитивнијем резултату - додао је Бајић.

Он у овом сусрету није могао да рачуна на повријеђеног плејмејкера Џејмса Робинсона, док је с друге стране организатор игре Морнара Антабија Волер правио велике проблеме одбрани Игкоее и убацио је 23 поена.

- Не тражим алиби, али Морнар је сјајна екипа. Џонс је одличан плеј, а Волер се показао у најбољем свјетлу. Тројкама и неким тешким шутевима држао их је у животу као и индивидуалном игром један на један, гдје је правио вишак, узимао шутеве преко руке и погађао. Имамо играче који могу одговорити на то, али нисмо имали Радивојевића и Фортенберија у пуној мјери. Наши високи играчи нису били на нивоу, тако да смо и са мало расположених играча успјели да остваримо побједу - нагласио је Бајић.

Похвалио је игру младог Дарка Талића за којег је рекао да је први играч Игокее који је као осамнаестогодишњак започео један званични меч у стартној петорци.

Даљи наступи

Бољи из двомеча избориће наступ у групној фази, гдје се већ налазе Стразбур (Француска), Авелино (Италија), Бешикташ (Турска), Цибона (Хрватска), Мега Лекс (Србија), Тенерифе (Шпанија), Остенде (Белгија) и побједник двомеча Порто (Португалија) - Јувентус (Литванија). Поражени ће такмичење наставити у групној фази ФИБА Европа купа, гдје се већ налазе Таргу Муреш (Румунија), Приену Бирстоно (Литванија), Калев (Естонија).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана