Хаотично стање у Кошаркашком савезу БиХ: Још није познато ко ће играти у “елити”

Милан Зубовић
Хаотично стање у Кошаркашком савезу БиХ: Још није познато ко ће играти у “елити”

БАЊАЛУКА - Колико клубова ће заиграти у кошаркашкој Лиги БиХ идуће сезоне још није познато, иако је наступио август, када би већина ствари требало да буде ријешена.

Несређено стање које годинама траје у Кошаркашком савезу и ове године је на истом нивоу, а дио проблема требало би да буде ријешен идуће седмице, када је планиран састанак Управног одбора. Осам чланова УО КС БиХ без Мирзе Телетовића који је поднио оставку, требало би да ријеши дјелић нагомиланих проблема. Сходно ранијем договору такмичење би требало да броји 13 екипа, док би клуб који игра два међународна такмичења цијеле сезоне, у овом случају Игокеа, био ослобођен играња лигашког дијела.

На основу пласмана прошле сезоне у новој би требало да играју Борац, Леотар, Младост, Радник, Братунац, Широки, Спарс, Промо, Слобода и Посушје. Они ће морати да се изјасне о свом наступу, док је наступ Бијељинаца и Братунчана под великим знаком питања, мада нико о томе не жели јавно да прича. Испали су Зрињски и Босна Ројал, а Челик одустао од такмичења током сезоне. Њих би требало да замијене Будућност БН, Груде и Студент из Тузле, који ће такође морати да се изјасне о свом наступу. Лако се може десити да једна од екипа, или више њих, одустане од такмичења па би УО морао да тражи замјену. Такву ситуацију могла би да искористи Славија, која је званично поднијела кандидатуру за улазак у највиши ранг. Екипа из Источног Сарајева прошле сезоне поражена је у финалу плеј-офа Прве лиге Републике Српске и сада има амбиције да се врати у елитни ранг након више од десет година.

- Клуб је растао посљедњих година на терену и мимо њега, организационо и логистички. У посљедњем периоду показао је да може организовати спортски спектакл, учинити кошарку опет највољенијим спортом, промовисати град и заједницу, понашати се уздржано спортски у конфликтним ситуацијама, бити хуман и помоћи ономе коме је помоћ потребна. И још расти и напредовати, јер прича о кошарци треба да буде настављена. Управни одбор одлучио је да аплицира за улазак у Лигу БиХ - поручено је из Славије.

Захирагић у Будућности

Ади Захирагић (1995, 187 цм) нови је члан Будућности БН. Ради се о искусном плејмејкеру и повременом репрезентативцу БиХ. Захирагић је играо у многим клубовима, док је прошле сезоне наступао за Сутјеску из Никшића, која је наступала у Другој АБА лиги.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана