Хамилтон најбржи, Розберг га прати

Б92
Хамилтон најбржи, Розберг га прати

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон остварио је убједљиво најбоље вријеме дана на тренинзима пред 12. трку сезоне Формуле 1, Велику награду Белгије.

Хамилтон је најбржи круг на легендарној стази "Спа Франкоршамп" комплетирао у времену од 1:49.189 минута и шест десетинке иза себе оставио је свог тимског колегу Ника Розберга.

Треће мјесто заузео је Фернандо Алонсо у Ферарију, који је имао седам и по десетинки заостатка у односу на Хамилтона, а уједно је посљедњи возач који је био унутар секунде од Британца.

У односу на први тренинг, на којем је Розберг био десетинку испред Хамилтона, поподневни је дао другачију слику. У једном тренутку је на стази истакнута црвена заставица због инцидента у којем је био умјешан возач Лотуса Пастор Малдонадо. Поред Венецуеланца, велике проблеме имао је и бранилац титуле Себастијан Фетел, који је пресједио тренинг, пошто је због квара на првом тренингу морао да му буде замијењен мотор.

Иза Хамилтона, Розберга и Алонса, нашао се Фелипе Маса у Вилијамсу, а слиједили су га возач Мекларена Џенсон Батон и тимски колега Валтери Ботас. Возач Торо Роса Данил Квјат је имао седмо вријеме, испред Данијела Рикарда у болиду Ред Була, другог возача Мекларена Кевина Магнусена и Ника Хилкенберга у болиду Форс Индије.

Велика награда Белгије означава крај љетње паузе у Формули 1, а њу као водећи дочекује Розберг, који у генералном пласману има 11 бодова више од Хамилтона.

Посљедњи тренинг на "Спа Франкоршампу" вози се у суботу од 11 часова, док су квалификације три сата касније. Велика награда Белгије стартује у недјељу у стандардном европском термину, од 14 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана