Хаџибегић: Част бирати најбоље

Д. Р.
Хаџибегић: Част бирати најбоље

Сарајево - Предсједавајући првој сједници жирија 14. избора најбољег спортисте БиХ, који организују "Независне новине" и Радио-телевизија БиХ, легендарни фудбалер Фарук Хаџибегић истакао је да ће ова манифестација и даље бити на нивоу претходних.

- Обавеза ми је да својим доприносом омогућим да манифестација задржи врхунски ниво стваран годинама уназад. Са више од 50 година живота први пут сам на једној оваквој функцији и заиста сам срећан због части која ми је припала. Читав живот сам провео у спорту, са спортистима и људима везаним за спорт, а сад сам добио прилику да могу рећи ко је најбољи међу најбољим - рекао је Хаџибегић.

Као и до сада, награде ће бити додијељене у 12 категорија: најбољи спортиста, најбоља спортисткиња, најбоља екипа, најбољи тренер, награда публике, најперспективнији спортиста, најперспективнија спортисткиња, награда за фер-плеј, награда за развој спорта у БиХ, животно дјело, најбољи спортиста у спорту за инвалиде и најбоља екипа у спорту за инвалиде.

Друга сједница жирија, на којој ће бити усвојене шире листе номинованих у свим конкуренцијама, биће одржана 11. новембра у Мостару, трећа сједница је у Бањалуци 19. новембра, а посљедњи састанак стручног тијела непосредно прије манифестације у Сарајеву.

Покровитељи Избора спортисте су Предсједништво БиХ, уз подршку Министарства цивилних послова. Свечана церемонија Избора најбољег спортисте биће одржана 16. децембра у хотелу "Холидеј" у Сарајеву.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана