Грчка препрека до полуфинала

Агенције
Грчка препрека до полуфинала

Будимпешта - Ватерполисти Србије вечерас од 20.30 часова против Грчке бориће се за полуфинале на Европском првенству у Мађарској.

"Делфинима" се у посљедњем колу по групама све поклопило. Мађари су савладали Хрвате, Грци и Италијани су ремизирали, тако да је Србија у четвртфиналу добила оно што је жељела - Грчку. На овај начин у овом дијелу такмичења заобишли су увијек неугодне Италијане, али и домаћина Мађарску у евентуалном полуфиналу.

"Делфини" су апсолутни фаворити против "хелена" и не би требало да имају већих проблема са њима. Међутим, Србија је у групама играла доста лоше у нападу и мораће порадити на том сегменту игре.

- Сада стиже право такмичење. Небитно је ко нам је противник. Најбитнији смо ми сами. Када играмо како треба, све је у нашим рукама. Положили смо испит против Шпаније. Игра у одбрани је одлична, али у нападу још нешто треба поправити. Испуцали смо све кредите - рекао је најбољи ватерполиста Србије Филип Филиповић.

Репрезентација Црне Горе чека побједника овог меча, тако да Србија има добру прилику да се нађе у финалу и да покуша да одбрани злато из Ајндховена од прије двије године. Грци су добро одиграли у групи А и остварили три побједе, реми и пораз. Истина, селекције у овој групи су биле доста слабије од оних из Б групе, али реми са Италијанима показује да их не треба прерано отипсати. Кључни играч Грчке је Јанис Фунтулис, који је до сада постигао десет голова.

- Имали смо јако тешку серију са три јаке утакмице. Било је захтевно и физичко и емотивно. Радујемо се јер смо се дигли. Од пораза преко ремија до победе. Сада имамо још три утакмице, пуцамо на финале као циљ - казао је бек Србије Стефан Митровић.

Парови

Поред меча Србија - Грчака данас ће бити одигран још један меч четвртфинала и то између Италије и Хрватске од 19 часова. Такође данас почиње разигравање за позиције од седмог до дванаестог мјеста. У тим дуелима састаће се Русија - Њемачка (16) и Грузија - Француска (17.30).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана