Градоначелник Гимареса:Забраните Торциди улаз на утакмицу

Танјуг
Градоначелник Гимареса:Забраните Торциди улаз на утакмицу

ГИМАРАЕС- Хулигани сплитског Хајдука бацали су бакље, флаше столице и столове по угоститељским објектима у португалском Гимараесу, уочи вечерасњег реванш меча 3. кола квалификација за Лигу конференција против домаће Виторије.

Због дивљања Торциде огласио се градоначелник Гимараеса Домингос Браганса и за португалски ЦНН рекао да би хрватским хулиганима требало забранити да присуствују утакмици.

"Хајдук има навијаче с лошом репутацијом, знало се какви су. Нешто је пошло по злу, догодио се безбедносни пропуст. Не треба их пустити у град, а ни на фудбалску утакмицу, треба их задржати цео дан да дају изјаве суду", изјавио је Браганса за ЦНН и нагласио:

"Хорда криминалаца је направила панику у центру града док су људи ручали и разговарали. Имамо материјалну штету, али још већа штета је да наш град сад нема репутацију сигурног града".

Браганса је говорио и за репортере Слободне Далмације. којима је рекао да се у Гимареису никад није догодио сличан проблем. "Никад се ништа слично није догодило у нашем граду.

Било је инцидената на стадиону, сукоба навијача, али се никад ништа слично није догодило у граду, на нашем тргу. Нисмо никад доживели да дођу људи који стварају панику на улици.

Одмах смо интервенисали, позвали појачање федералне, односно државне полиције", рекао је градоначелник Гимараиса за Слободну Далмацију. Хајдук је пре шест дана на Пољуду у Сплиту савладао Виторију Гимараес са 3:1 у првом мечу 3. кола квалификација за Лигу конференција. Победник овог двомеча за пласман у групну фазу бориће се против шпанског Виљареала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана