“Грације” спремне за одбрану круне

Агенције
“Грације” спремне за одбрану круне

Бањалука - Репрезентативке Србије, које су на јубиларном, 30. шампионату Европе у одбојци одиграном прије двије године у Азербејџану и Грузији освојиле златну медаљу вјерују да тај успјех могу поновити на првенству које почиње сутра у четири града и четири државе.

Биће ово први шампионат на којем ће наступити 24 најбоље селекције Старог континента, које су распоређене у четири групе са по шест екипа. Домаћини група су Анкара, Лођ, Будимпешта и Братислава. По четири најбоље селекције из свих група наставиће такмичење у осмини финала (у четири поменута града играју се по два меча 1. септембра, а укрштаће се групе А и Ц, односно Б и Д). По два четвтрфинална дуела биће одиграна три дана касније у Анкари и Лођу, а домаћин саме завршнице је турски град у којем ће 7. септембра бити одиграни полуфинални сусрети, а да­н касније утакмица за треће мјесто и финале.

Припреме репрезентације Србије почеле су још почетком јула, а част да угости најбољу европску репрезентацију имале су Пале, гдје су изабранице Зорана Терзића вриједно тренирале. Колико се тај рад исплатио, показао је квалификациони турнир за Олимпијске игре одигран у Пољској, гдје је послије два максимална тријумфа над Тајландом и Порториком савладан и домаћин и тако је по четврти пут узастопно изборена виза за највећи свјетски спортски догађај. Колико су моћне “грације” су показале и на турниру у Белеку, гдје су у конкуренцији Италије, Хрватске и домаћина Турске лако освојиле прво мјесто.

Премијерни меч на ЕП Србија, која је и актуелни свјетски првак те олимпијски вицешампион, ће одиграти сутра од 17 часова против Финске.

- Не бежимо од улоге једног од фаворита, али у сваки меч морамо ући максимално опрезно па тако и против Финске. Првенство је дуго и напорно, да би се стигло до циља мора се одиграти девет сусрета и зато ћемо ићи корак по корак - нагласио је Терзић.

Пут Анкаре отпутовале су: Бјанка Буша, Катарина Лазовић, Мина Поповић, Слађана Мирковић, Стефана Вељковић, Теодора Пушић, Ана Бјелица, Маја Алексић, Силвија Поповић, Бојана Миленковић, Јелена Благојевић, капитен Маја Огњеновић, те двије репрезентативке Србије из Републике Српске Бранкица Михајловић и Тијана Бошковић.

- Учинићемо све да одбранимо титулу освојену прије двије године и да поново донесемо радост у све домове у Србији и Републици Српској. Сигурно је да неће бити нимало лако, али је иза нас 50 паклених дана припрема у којима смо остварили циљ, а он се зове виза за Токио - нагласила је Михајловићева.

 

Група А

(Анкара)

 

Бугарска

Финска

Француска

Грчка

Србија

Турска

 

Група Б

(Лођ)

 

Белгија

Италија

Пољска

Португалија

Словенија

Украјина

 

Група Ц

(Будимпешта)

 

Азербејџан

Хрватска

Естонија

Мађарска

Румунија

Холандија

 

Група Д

(Братислава)

 

Бјелорусија

Њемачка

Русија

Словачка

Шпанија

Швајцарска

 

Распоред Србије

23. август, 17 часова: Србија - Финска

25. август, 17 часова: Бугарска - Србија

26. август, 17 часова: Француска - Србија

28. август, 17 часова:  Србија - Грчка

29. август, 19.30 часова: Турска - Србија

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана