Горан Закарић за “Глас Српске”: Ренесанса са Лалатовићем

Дејан Марић
Горан Закарић за “Глас Српске”: Ренесанса са Лалатовићем

БАЊАЛУКА - Повратник Горан Закарић, једно од најзвучнијих појачања Борца, убијеђен је да ће долазак тренера Ненада Лалатовића на Градски стадион бити позитиван импулс који ће клубу помоћи да оствари овосезонске амбиције - освоји барем један трофеј и извади нову европску визу.

Закарић је добро познато лице у Платоновој, са “црвено-плавима” је узео посљедњу шампионску круну, након чега се отиснуо у саудијску авантуру бранећи боје Охода. Потом је стигао на прекретницу.

На столу је имао више понуда, мјеркао је опције, а онда је на Борчев позив одговорио са “да”.

- Са челницима клуба сам био у готово свакодневном контакту. Хвала им на повјерењу и стрпљењу. Имао сам неке понуде, чекао да видим како ће се све развити, али како ме те опције нису задовољиле, одабрао сам Борац - изјавио је Закарић.

Затим је наставио у истом даху, откривајући да га је долазак Лалатовића на клупу “погурао” да потпише уговор:

- Допала ми се ова нова прича. Лалатовића знам док је водио Раднички Ниш, а ја играо за Партизан. Не сумњам да ће донијети нешто ново, од вођења утакмица, еуфоричности према клубу, играчима, навијачима, амбицијама. Биће то освјежење за Борац и Бањалуку. Вјерујем да ћемо направити добре ствари.

Наш саговорник зна како се освајају титуле. Пред нову авантуру не жели да обећа нову, али поручује да је циљ остварив уз заједничко залагање свих Борчевих структура.

- Дошло је доста квалитетних играча, провјерен тренер и стручни штаб. Познајем и људе из клуба и знам колико су посвећени циљу. Не могу да обећам да ћемо сигурно освојити један од трофеја. Али, уз залагање свих нас, навијачки вјетар у леђа и атмосферу која нас је красила прије двије сезоне, убијеђен сам да ћемо стићи до циља - додао је Закарић.

Прије тога, слиједи европска одисеја. Искусно крило не крије оптимизам пред окршај са Б36 Торшавном, а потом и потенцијалним двобојем са Тре Фиоријем или Фола Ешом.

- Ривале не познајемо добро, али ћемо се на вријеме спремити. Потцјењивања не смије бити. Идемо корак по корак. Ово је велика прилика за клуб. Надам се да можемо стићи далеко - закључио је Закарић.

Тре Фиори или Фола Еш

Уколико у првом колу квалификација за Лигу конференције елиминишу Б36 Торшавн, друга препрека фудбалерима Борца биће бољи из дуела Тре Фиори - Фола Еш. Може се рећи да су “црвено-плави” имали среће при жријебу, с обзиром на то да су потенцијални ривали екипе из Сан Марина, односно Луксембурга. Тузла сити ће, уколико избаци Тре Пене, у другом колу ићи на мегдан АЗ Алкмару, док ће противник Вележа бити бољи из окршаја Алакшерт - Хамрун Спартанс. Битке у Лиги конференције почињу 7. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана