Горан Сладојевић: Кошаркашка Лига БиХ изгубила кредибилитет

Милан Зубовић
Горан Сладојевић: Кошаркашка Лига БиХ изгубила кредибилитет

Мркоњић Град - Тренер Младости из Мркоњић Града Горан Сладојевић није задовољан чињеницом да ће Лига БиХ идуће сезоне бројати 13 клубова.

Иако су прошле сезоне Какањ и Посушје испали из Лиге БиХ, административном одлуком поново ће се такмичити у највишем рангу од идуће сезоне која би требало да почне 25. октобра.

- Од лијепе лиге, која је до сада играна, руководство Савеза прави лакрдију. Остали су клубови који су требали испасти, тако да то нема смисла и не знам куда то води. Руши се кредибилитет лиге, а календар такмичења још није познат. Пошто је непаран број клубова, једна екипа увијек ће бити слободна и испадаће из форме због паузе од двије седмице - казао је Сладојевић.

Кошаркаши Младости доживјели су пораз од Широког резултатом 61:65 у контролној утакмици пред почетак Лиге 13 БиХ. Узроке пораза Сладојевић је видио у лошем отварању сусрета, као и изостанку Драгана Ђурановића.

- Доста лоше само започели утакмицу и без повријеђеног Драгана Ђурановића нисмо успјели да парирамо екипи Широког, која има разрађен систем рада. Много енергије смо потрошили покушавајући да их стигнемо и када смо дошли до егала у трећем периоду нисмо имали снаге за потпуни преокрет. До почетка првенства има још двије седмице и вјерујем да ћемо исправити неке елементе у нашој игри - изјавио је Сладојевић.

Мркоњићани ће до почетка шампионата одиграти још два контролна сусрета, први против Посушја у суботу, а други против Какња 16. октобра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана