Горан Сладојевић KK Младост: Остајем, ако ме не отјерају

Милан Зубовић
Горан Сладојевић KK Младост: Остајем, ако ме не отјерају

Мркоњић Град - Тренер Младости Горан Сладојевић завршио је шесту сезону на клупи екипе из Мркоњић Града, током којих је пет пута изборио полуфинале плеј-офа Лиге БиХ. Он је најдуговјечнији кошаркашки тренер у БиХ, али и на овим просторима, гдје се кормилари мијењају као на фабричкој траци.

- Остајем и даље у Младости, а једино ћу отићи ако ме отјерају (смијех). Прошли смо дуг пут током ових шест година и дође до малог засићења мада мотив увијек нађем кад почну припреме. Волио бих да се мало одморим или евентуално преузмем неку другу екипу те промијеним средину, али, с друге стране, лијепо ми је и у Мркоњић Граду - казао је Сладојевић.

Сезона која је недавно завршена за Младост је била најуспјешнија у историји. Први пут су освојили Куп Републике Српске, били надомак пласмана у финале плеј-офа Лиге 6 за првака БиХ. Скоро мјесец сви су на заслуженом одмору, а дешавања су подробно анализирали.

- Изузетно добра сезона је иза нас. У њој смо остварили историјски успјех освајањем Купа Српске, али жал остаје за финалом плеј-офа. Пораз у мајсторици полуфинала на нашем паркету од Какња тешко нам је пао, поготово што смо добили прву утакмицу, а онда поражени у друге двије. Да смо изборили финале био би то феноменална успјех за екипу из малог мјеста какав је Мркоњић Град, али са ове временске дистанце увиђам да смо направили сјајан резултат - рекао је Сладојевић.

Према његовим ријечима, за улазак у финале била су му потребна још два играча за Лигу 6.

- Са играчким кадром који сам имао на располагању нисмо могли више да урадимо, јер смо за мјесец одиграли 12-13 утакмица, а моји кошаркаши нису могли да издрже тај ритам. За Лигу 6 нисмо довели појачања, јер у том тренутку није било играча који би нама одговарали цијеном и квалитетом, па се кратка клупа показала као пресудан фактор што нисмо изборили финале. Да смо то урадили, прошли бисмо Какањ и равноправно се супротставили Игокеи - истакао је Сладојевић.

Квалитет лиге

За квалитет недавно завршене Лиге је рекао да се поправио и да се види напредак.

- Многи се неће сложити са мном, али квалитет је бољи него раније. Лига је била интересантна, напета играла се бржа кошарка и појавила се плејада млађих играча који ће идуће сезоне много показати. Истини за вољу, недостајала је још једна екипа у рангу Игокее, као што је то раније био случај са Широким или Босном, па да првенство буде занимљивије - рекао је Сладојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана