Голмани велика снага Крупе

Данијел Радујковић
Голмани велика снага Крупе

Бањалука - Позиција голмана у фудбалу је једно од најосјетљивијих мјеста у тиму и најчешће један брани читаву сезону, али то није случај у екипи Крупе гдје су у досадашњих 13 кола Премијер лиге БиХ бранила чак тројица чувара мреже.

Често се каже да је "голман пола екипе", човјек који улива сигурност осталим играчима. Због тога тренери увијек настоје да имају сигурну и поуздану "јединицу" коју ријетко мијењају, а резервни голмани прилику најчешће добијају у куп такмичењима. Међутим, Крупа је имала великих проблема са повредама на почетку ове сезоне. Први чувар мреже Младен Илић бранио је у осам мечева, а иако је примио 11 голова добро је обавио свој посао. Треба имати у виду да је Крупа тада играла против најјачих ривала у лиги Жељезничара, Зрињског, Радника и Сарајева, као и да је то било ватрено крштење клуба у Премијер лиги.

Капитен Крупе нажалост је доживио повреду препона, па је наредне двије рунде гол чувао Милорад Николић. Искусни момак из Куле примио је само један погодак, али и он је доживио сличну судбину као и Илић пошто је повриједио бутни мишић. Шансу је дочекао Јован Кутић. Њему очигледно није сметало што је трећа опција и што је прилику добио тек у 11. колу, јер на три утакмице није примио погодак. Треба напоменути да је и четврти голман екипе, талентовани Стефан Пуповац, био на клупи у неколико мечева, што вјероватно није рачунао уочи почетка сезоне. То што су се три голмана измијенила у екипи Крупе се ни мало није осјетило на резултатима, већ напротив екипа биљежи одличне партије и тренутно је друга на табели. Податак о доброј форми свих чувара мреже може да радује шефа стручног штаба Слободана Старчевића који ће сигурно имати слатке муке кога да стави у игру када сви буду спремни. Поносан може бити и тренер голмана Мирандо Петрић који највише ради са овим момцима и најбоље их познаје.

- Процес константног и доброг рада са овим момцима траје доста дуго, са Илићем већ пет-шест година, а са Кутићем три. Николић је дошао прије почетка сезоне пошто смо у једном моменту имали два повријеђена  голмана и морали смо наћи неко рјешење. Он је дошао да помогне млађим голманима у раду. Треба споменути и голмана из јуниора, Пуповца. Он је добар, вриједан и ако се укаже потреба друга је опција, равноправно конкурише за тим. Када се све сабере и одузме задовољан сам њиховим играма, ко год да је бранио одрадио је свој дио посла, наравно у сарадњи са момцима из задње линије који играју врло добро. Надам се да ће и у наставку сезоне пружати исте партије. Конкуренција је добра и здрава, а могу рећи да имамо слатке муке, мада некада  морамо преломити и на нечију штету, јер стварно сви добро раде и труде се - рекао је Петрић.

Кутић је тренутно у одличној серији и биће у тиму сутра против Радника. Како је казао, велика конкуренција за "број 1" је само додатни мотив да још више и боље ради.

- Добра је конкуренција у екипи. Младен је млад и талентован, а Николић превага у искуству, учимо од њега. Конкуренција је здрава, међусобно се надмећемо. Имамо добре услове за рад, посвећени смо максимално и то даје резултате. Примамо мало голова и очекујем да ћемо наставити са тим резултатима. И ја сам имао паузу на почетку сезоне и ето дошао сам из трећег плана, имао сам ту срећу у несрећи. Нисам примио гол, све се поклопило и покушаћу да наставим са тим и против Радника - истакао је Кутић који је прошле сезоне био прва опција када је Крупа играла у Првој лиги Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана