Голман РК Борац Слађан Суботић нада се да ће већ сутра осигурати титулу: Наш начин рада далеко изнад лиге

Душан Репија
Голман РК Борац Слађан Суботић нада се да ће већ сутра осигурати титулу: Наш начин рада далеко изнад лиге

БАЊАЛУКА - Рукометашима Борца треба још једна побједа из четири утакмице како би математички освојили титулу, а голман Слађан Суботић нада се да ће већ сутра у Маглају моћи да прославе круну коју ни сами нису очекивали.

  Прелијепу причу исписао је и још увијек пише млади тим Мирка Микића. Заокрет у клупској политици и пружање шансе младима под командом повратника на клупу није подразумијевало нападе на трофеје, али су “црвено-плави” подизали ниво из меча у меч и стигли на корак од шампионског славља.

- Све што смо урадили иде на рачун Микића и његових првих сарадника. Љепота је бити дио система који су успоставили, све то помало нестварно изгледа. Од начина тренирања, припреме за противника, скаутинга, видео-анализа. Сигуран сам да је то превазишло оквире БиХ, па и региона. Титула није била циљ, али ће бити награда за све ово што смо радили. Од почетка сезоне циљ је био да данас будемо бољи него јуче, а сутра бољи него данас и том девизом ћемо се и даље водити - рекао је Суботић за “Глас Српске”.

У складу са циљевима на почетку сезоне природно је да Бањалучани кроз сезону нису имали никакав притисак, али је исто тако тешко остати миран када се примакне крај и сви око вас рачунају колико је бодова још потребно.

- Зато бих волио да већ у Маглају завршимо посао. И њима треба побједа како би дефинитивно осигурали опстанак, а сигурно ће настојати и да поправе утисак из меча који смо играли за њихов рођендан када смо их убједљиво добили. Биће сигурно пуна дворана и лијепа атмосфера. То је изазов који тражимо јер на тај начин можемо корак напријед - рекао је Суботић.

Он је био дио кошмарне прошле сезоне са Веселином Вујовићем на клупи, па је дао занимљив осврт.

- Била је скупља и вјероватно квалитетнија екипа, али је нешто недостајало. Ипак, мислим да нам је донијела доста доброг, јер не вјерујем да би се десила оваква прича и да би афирмацију доживјели момци који су тек ушли у први тим. Максимално уживамо у сваком тренутку и сигурно ће ова сезона свима нама остати урезана у сјећању. Тешко да ћемо имати овакву свлачионицу, екипу, тренера... Али, прво да је завршимо онако како планирамо - трезвено закључује један од искуснијих чланова тима.

Рутина против Босне

Бањалучани су у 26. колу Премијер лиге савладали Босну из Високог са 31:26. Послије лошег отварања утакмице успјели су да се приберу и откако су у 20. минуту повели са 10:9 предност је само расла.

- Прилично смо уморни, исповређивани, ровити... Стисли смо зубе, осјетили да овај меч једноставно морамо добити и то се десило - рекао је Суботић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана