Голман репрезентације Србије Марко Дмитровић: Шансе за ЕП су минималне

Агенције
Голман репрезентације Србије Марко Дмитровић: Шансе за ЕП су минималне

Луксембург - Без резултатске пресије, Луке Јовића и Душана Тадића, фудбалери Србије вечерас од 20.45 часова играју у гостима против Луксембурга. Домаћи тим је аутсајдер у великој већини утакмица па би тако све осим побједе Србије било огромно изненађење.

“Орлови” овај меч дочекују у потпуно другачијој атмосфери у односу на сусрет прије три дана против Португалије. Тада су се српски фудбалери надали тријумфу чиме би направили важан корак ка пласману на Европско првенство, а евентуални бод би их оставио испред ривала који је ипак био бољи у Београду.

Португалија је постигла четири гола на стадиону “Рајко Митић” што је значило да се Србија на пола пута опрашта од квалификација. Реалност је таква да је Украјину и Португалију немогуће ухватити у наредних пет утакмица, али Србија има другу шансу.

То је Лига нација и већ сада почињу припреме за март, када се игра завршница тог такмичења, односно Лиге Ц у којој “орлови” наступају.

- Спремни смо за утакмицу, али морамо бити реални. Шансе да се квалификујемо на Европско првенство кроз квалификације су минималне. Луксембург је за нас први припремни меч за оно што нас чека у марту. Тешко је играти након онаквог пораза на нашем терену, али немамо избора. Морамо исправити грешке које су нас скупо коштале - рекао је голман Србије Марко Дмитровић.

Нови спортски директор у Фудбалском савезу Србије Владимир Матијашевић говорио је о наредним корацима и значају припрема за мартовске утакмице.

Србија би у полуфиналу играла против Норвешке уколико се скандинавска репрезентација не пласира на Евро кроз квалификације. Некадашњи шеф за спортска питања у Чукаричком истиче да атмосфера у националном тиму мора да буде боља.

- Имамо добре играче, сви су сјајни момци, али недостаје нам боља атмосфера. Видели сте како је то изгледало код одбојкашица у финалу Европског првенства. Морамо више да будемо тим, да имамо тимски дух и да се погледамо у очи. Надам се да ће у будућности бити боље - поручио је Матијашевић.

Дан послије утакмице са Португалијом постало је јасно да Јовић неће путовати у Луксембург због, како су навели у Савезу, обновљене повреде кука.

Србија ће бити ослабљена и Тадићевим неиграњем тако да ће селектор Љубиша Тумбаковић на неки начин морати да надокнади његово одсуство. Фудбалер Ајакса пожалио се на проблеме са задњом ложом.

 

Португалија у Литванији

У другом мечу групе Б селекција Португалије у истом термину гостује Литванији. Након два стартна ремија репрезентација, коју са клупе води Фернандо Сантош, побједом против Србије отворила је себи врата ЕП.

Португалци су велики фаворити против Литваније па само чудо може да их спријечи да наредне године не бране европску круну освојену у Француској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана