Голман из Српца 124 пута бранио у првенству Руминије

Дејан Јовичић
Голман из Српца 124 пута бранио у првенству Руминије

Букурешт - Голман румунског ЦСМС Јашија Бранко Граховац постао је други страни голман у историји румунског шампионата са највећим бројем одиграних утакмица пошто је оборио рекорд бившег голмана Пандурија Аднана Гуше.

Граховац је протеклог викенда против Таргу Муреша одиграо 124. утакмицу у румунској Првој лиги и тако претекао Гушу који је у протеклих осам година био на другом мјесту ове листе са 123 одигране утакмице. Испред момка рођеног у Српцу је још само Португалац Педро Минготе, који је актуелни голман Пандурија и који иза себе има 128 одиграних утакмица у дресу овог клуба.

- Мислим да имам велике шансе да оборим овај рекорд, јер Минготе није бранио у посљедњем колу и уколико све чешће буде на клупи, могао бих исписати нову страницу историје у румунском фудбалу - сматра Граховац.

Он је до сада оборио неколико рекорда у румунском шампионату. Са Оцелулом је освојио прву титулу у пет деценија постојања клуба, а затим су га навијачи изабрали за најбољег голмана у историји клуба. Са новим клубом у прошлом првенству успио је да не прими погодак на пет утакмица заредом, а тада је ЦСМС Јаши остварио четири везане побједе, што му никада прије није пошло за руком. Да успјех буде већи, од 124 одигране утакмице Граховац није примио гол на чак 64 утакмице, што је више од 50 одсто одиграних мечева.

- У доброј сам форми, а и екипа је стартовала пуно боље него прошле године, када смо се константно борили за опстанак. Тренутно смо седми на табели, а циљ нам је да будемо међу првих девет мјеста и покушамо да се докопамо завршног плеј-офа - додао је Граховац.

Он је један од свега пет голмана странаца који су до сада одиграли више од 100 утакмица у румунском шампионату. Иначе, ЦСМС Јаши је до сада остварио три побједе, уз два ремија и четири пораза. Граховац је био стартер у свих девет одиграних утакмица овог клуба.

Незамјењив на голу

Бранко Граховац је истакао да његово мјесто међу стативама ЦСМС Јашија није под знаком питања, иако има конкуренцију у голману Алесандру Капарку.

- Он је Италијан, баш као и тренер Николо Наполи, који је некада био десни бек Јувентуса и који није желио да калкулише са сународником, већ је ставио мене као првог голмана тима - истакао је Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана