Голић на крову свијета

Горан Андрић
Голић на крову свијета

Пале - Члан Клуба борилачких спортова "Девета чета" Милош Голић освојио је титулу професионалног првака свијета у WKU федерацији у дисциплини "К-1", категорија до 90 килограма.

Ношен громогласном подршком публике у паљанској дворани "Пеки" направио преокрет против Робина Вилдхабера из Швајцарске и на крају једногласном судијском одлуком забиљежио побједу и приграбио шампионски појас.

Од прве рунде Голић је кренуо храбро и упутио неколико добрих удараца, али већ у другој предност је била на страни Вилдхабера. Прорадио је десни кроше Швајцарца и домаћи такмичар се нашао у нокдауну. Трећу рунду обиљежили су отворени ударци оба такмичара, гдје су изгубили много енергије. Напорне припреме које су трајале дуже од два мјесеца, на крају су се испоставиле као кључне за побједу Голића. Након што је изморио противника, упутио је неколико сјајних удараца са дистанце, а послије једног страдала је Вилдхаберова аркада због чега је морала реаговати медицинска екипа. Видно изморен, Швајцарац је уз доста муке успио да се одржи на ногама до краја меча, али то је искористио Голић и уз комбинацију доброг кретања и неколико директних удараца обезбиједио поене и на крају се заслужено окитио појасом свјетског првака WKU федерације.

- Ово је побједа за све моје колеге из клуба, све Паљане. Прошле године смо заједнички, они на трибинама, ја у рингу, стигли до титуле и као што смо обећали, то смо и поновили. Пресрећан сам и надам се да ће дјеца из мог клуба кренути истим стопама - рекао је Голић, који је прошле године освојио титулу првака свијета у WKF федерацији.

Централном мечу претходило је девет уводних борби, а послије сјајне побједе Голића публика је заједно са својим љубимцем прославила побједу уз концерт београдског "ОК бенда".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана