Гол Јовића за минималац Борца

Ненад Ђерић
Гол Јовића за минималац Борца

Приједор - Фудбалери Борца побиједили су Рудар Приједор минималним резултатом 1:0 у првом мечу осмине финала Купа БиХ.

Прво полувријеме протекло је у равноправној игри у којој су Приједорчани имали више лопту у свом посједу, али су гости били конкретнији. У 16. минуту "црвено-плави" тражили су пенал када је Далибор Козић стартовао на Михајла Савановића, али је судија Предраг Станкић само одмахнуо руком. Стефан Савић је у 28. минуту шутирао главом, али је Козић био на мјесту, баш као и пред крај првог дијела када је зауставио покушај Александара Малбашића. Савић је у првом минуту судијске надокнаде дубинском лоптом пронашао Тонија Јовића, који је матирао немоћног Козића. Бивши нападач Ријеке поново је одлично замијенио Јоцу Стокића, као и прошлог викенда када је био јунак првенствене побједе Борца против Радника. На самом почетку другог полувремена "црвено-плави" могли су удвостручити предност када је послије центаршута Синише Дујаковића са десне стране покретљиви Малбашић неометан са 12-13 метара лопту послао преко гола.

Чувајући снагу за првенствени дуел са Жељезничаром идућег викенда изабраници Винка Мариновића нису много журили у напад и контролисали су средину терена, али им се то замало осветило у финишу сусрета када су Приједорчани у два наврата озбиљно запријетили. Прво је Ацо Ђокић у 82. минуту са око 26 метара шутирао под саму пречку, а Бранислав Ружић крајњим напором избацио лопту у корнер. Три минута касније Ђокић је извео слободан ударац са десне стране у висини шеснаестерца, а Синиша Радија покушао главом, али Ружић је још једном добро интервенисао.

Ово је само прва од три утакмице ова два ривала у будућем периоду. Тако ће идуће седмице, тачније 7. октобра, поново у Омарској укрстити снаге у осмини финала Купа Српске, док ће реванш осмине финала Купа БиХ играти 22. октобра у Бањалуци. Други клуб из РС, који игра у Купу БиХ, Младост из Велике Обарске ремизирала је без голова са Металегеом у Јајцу.

Резултати

У осталим сусретима осмине финала постигнути су сљедећи резултати: Металеге - Младост (ВО) 0:0, Младост Добој Какањ - Звијезда 0:1, Олимпик - Челик 4:0, Вележ - Витез 2:0, Слога - Зрињски 2:3. Синоћ су играли Сарајево - Травник, Широки Бријег - Жељезничар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана