Глас Српске упорни чувар традиције

Данијел Радујковић
Глас Српске упорни чувар традиције

Бањалука - Захвалан сам "Гласу Српске" што остаје упоран у настојању да организује ову манифестацију и одржи дугу традицију у веома тешком времену, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је предсједник Организационог одбора 60. јубиларног Избора десет најбољих спортиста Републике Српске.

Он је нагласио да је потребно вредновати резултате свих спортиста из Републике Српске и адекватно их наградити.

- У спорту је данас веома тешко и то је одраз стања у друштву, али је потребно наградити појединце и колективе. Треба их препознати и дати друштвену сатисфакцију, а једна од њих свакако је и додјељивање награда. Овај посао треба да одрадимо на најбољи могући начин, јер знам колико то значи спортистима када их препознате и уврстите у носиоце награда - додао је Додик.

На састанку са осталим члановима Организационог одбора Додик је нагласио да ће сви чланови пружити логистичку подршку.

- Са руководством "Гласа" разговараћемо да се све организује на највишем нивоу, јер ово шаље поруку која каже да смо друштво које је способно да на највишем нивоу организује овакву манифестацију. У свим државама Европе овакве спортске манифестације имају јавни и највиши друштвени значај па тако треба да буде и овдје. Све државе у окружењу праве изборе спортиста, награђују појединце и колективе и дају огроман значај, не само спортској, већ и друштвеној јавности - казао је Додик.

Директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић истакао је да су припреме у пуном јеку и да ће ове године Избор бити на високом нивоу.

- Избор десет најбољих спортиста Републике Српске није само "Гласов" догађај, већ свих спортиста, спортских радника, као и цијеле јавности Српске. Посљедњих година успијевали смо манифестацију да организујемо на највишем нивоу тако да вјерујем да ће и ова што нам иде у сусрет бити боља од свих претходних - рекао је Дмитрашиновић.

Избор десет најбољих спортиста Републике Српске биће одржан 18. децембра у Банском двору са почетком од 20.10 часова уз директан пренос на Радио-телевизији Републике Српске.

Остале награде

Прошле године за најбољег спортисту Републике Српске проглашен је кошаркаш Филип Адамовић, док ће ове године, осим десет најбољих спортиста Српске, бити додијељена и признања и то: повеља за изузетан спортски подухват године, три плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, три плакете за амбасадоре спорта Републике Српске, плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде, плакета за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Србије и Републике Српске у области спорта те "Златно перо - Лимун Папић" најбољем спортском новинару. Министарство породице, омладине и спорта РС прогласиће најперспективније спортисте, док ће РТРС изабрати најбољи спортски догађај године у Српској.

Жири

Стручни жири ове године броји пет чланова, а предсједник је прослављени српски рукометни голман Дејан Перић. Осим њега, у жирију су још легендарна бањалучка кошаркашица и некадашња репрезентативка Југославије Слађана Голић, представник Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске Ненад Рађевић, уредник спортске редакције РТРС-а Драган Новаковић и уредник спортске редакције "Гласа Српске" Милан Зубовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана