Гладијатор Пекала јачи од свих препрека од Вишеграда до Јахорине

Дарко Драгичевић
Гладијатор Пекала јачи од свих препрека од Вишеграда до Јахорине

Фантастичном вожњом од Вишеграда до Јахорине члан екипе Сантик Вибатех Пјотр Пекала побиједио је у трећој етапи трке „Београд – Бањалука“, те преузео лидерску мајицу у генералном пласману.

Пољак је најтежу етапу на трци савладао за четири часа, 52 минута и 19 секунди, те иза себе оставио Михаела Штајнара из Саве (33 секунде), док је трећи на плато Пољице стигао Давиде Тонеати из Астане, који је каснио 35 секунди.

Бициклисте је на олимпијској љепотици дочекала и понека пахуља снијега, али им то није сметало да пруже све од себе и покажу да су прави гладијатори на два точка. Највише разлога за задовољство има Пекала, који је фантастичном вожњом обезбиједио и плаву мајицу за најбољег брдског возача.

- Фантастичан је осјећај славити на овако захтјевној етапи. Ово ми је можда и највећа побједа у каријери и сигурно велики корак ка укупној побједи, али имамо још посла. Било је врло тешко у посљедњих 10, 11 километара на успомну према Јахорини, али сам успио да се одвојим и славим – рекао је Пекала.

Црвену мајицу задржао је Антон Албрехт из Бенотија, док је најбољи млади возач члан Саве из Крања Јака Маролт.

И организационо најтежа етапа на трци протекла је без имало проблема за шта велике аплаузе заслужују припадници мото сектора и полиције Републике Српске, а додатно су угођај уљепшали бројни гледаоци на старту у Вишеграду, те на пролазним циљевима у Рудом, Сокоцу и на Палама. Посебно задововљни били су начелници ових општина које су по први пут биле дио трке. 

- Вјерујте да нисам очекивао овакав спектакл. Пратио сам добар дио трке из каравана, а до сада нисам могао да замислим колико је ово тежак догађај за организацију. Надам се да ћемо и у наредним годинама бити дио ове трке – рекао је начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Ова трка је увертира за почетак туристичке сезоне у Вишеграду, нагласио је начелник ове општине Младен Ђуревић.

- Трка која спаја народ је од великог значаја за све нас. До сада смо били на рути Трке кроз Србију, а сада смо угостили бициклисте који су преноћили у нашем граду и кренули на захтјевну етапу – додао је Ђуревић.

Директор трке Владимир Куваља захвалио је свим начелницима који су помогли да тркапрви пут прође овим дијеловима Републике Српске. 

У недјељу је на програму посљедња етапа која се вози од Добоја до Бањалуке. Старт етапе је у 12 часова, а бициклисти у највећи град Српске улазе око 15 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана