Генералка Србије у Борику

Милан Зубовић
Генералка Србије у Борику

Бањалука - Генералну пробу пред Европско првенство кошаркаши Србије одиграће 29. августа у бањалучком "Борику" против Словеније, а меч је на распореду од 18 часова.

Поводом гостовања "орлова" и "змајчека", у граду на Врбасу јуче је боравио генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Андрија Клеут, који је са генералним секретаром КС Републике Српске Драганом Ћазићем договарао детаље ове утакмице.

- Разлог посјете није била контрола већ усаглашавање техничких детаља за предстојећи сусрет. Већ раније је договорено да се он одигра у "Борику" 29. августа, док смо сада одредили термин и меч ће почети у 18 часова - рекао је Ћазић.

Планирано је да селекције у највећи град дођу 28. августа.

- Обје селекције ће стићи дан прије утакмице и одрадиће по два тренинга, први по доласку, а други у јутарњим часовима на дна утакмице. Србија ће одмах послије утакмице отпутовати док ће Словенци преноћити - додао је Ћазић.

Према његовим ријечима, са селекцијом Словеније стићи ће педесетак пријатеља и спонзора Савеза, а очекује се долазак градоначелника Љубљане Зорана Јанковића, као и предсједника КСС Драгана Ђиласа.

- Већина посла је урађена и сада нам предстоји усаглашавање осталих детаља у вези са организацијом. Број и цијена улазница још није одређен и водиће се рачуна о безбједности, тако да се неће штампати велики број улазница. За сада је договорен директан пренос на РТРС-у, а меч ће преносити и телевизија Словеније - истакао је Ћазић.

Посљедњи пут репрезентација Србије у Републици Српској гостовала је 2012. године прије почетка квалификација за Европско првенство у Словенији и са Украјином одиграла пријатељски меч у Лакташима. "Орлови" ће на Евробаскету (5-20. септембра) играти у Б групи у Берлину, против Шпаније, Њемачке, Италије, Турске и Исланда.

Отказано са Мађарима

У недостатку расположивих играча селектор Александар Ђорђевић одлучио је да откаже нову провјеру. Разлог је што је могао да рачуна на свега 13 играча, пошто су Милош Теодосић, Зоран Ерцег и Драган Милосављевић лакше повријеђени, Немања Бјелица је тек ушао у пун тренажни процес због НБА правила, док је Бобан Марјановић отишао на додатне љекарске прегледе на захтјев Сан Антонија. Експедиција Србије у четвртак напушта Крањску гору и 7. и 8. августа игра на турниру у Француској, најприје против домаће селекције, а дан касније против Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана