Гачани уживали у дану физичке активности

Mилош Васиљевић
Foto: ГС

ГАЦКО - У склопу европске седмице спорта јуче се широм Републике Српске и БиХ обиљежио "Be Active Day".

Ријеч је о пројекту који има за циљ да на један дан подстакне што већи број људи да буду активни, или се баве неким спортом кроз различите догађаје и активности тог дана.
Јавна установа "Културно спортски центар '' Гацко и Универзална школа спорта, "Спартакус" позвали су све заинтересоване грађане да се придруже заједничком бесплатном тренингу како би подржали овај дан који је обиљежен и у осталим градовима широм БиХ и Европе.

И било је итекако успјешно.
Координатор за спорт у КСЦ Гацко Милан Гутовић каже за "Глас Српске" да је "Be Active Day" пројекат који се организује и реализује у организацији БТЦ Фитнеса из Сарајева и уз подршку и координацију кровног тијела за фитнес сектор у ЕУ, организацијом EuropeActive.

-Циљ је био да укажемо на значај и важност психичког и физичког здравља сваког појединца без обзира на пол и узраст - додао је Гутовић додавши да је пријатно изненађен одзивом.


Универзална школа спорта и корективне гимнастике " Спартакус" посљедњих годину дана колико постоји, постали су важан фактор када је здрав начин живота у овом малом херцеговачком градићу у питању.
Тренер у овој школи спорта Нада Јововић истиче за "Глас" да су се придружили обиљежавању, превасходно схвативши колико је физичка активност важна, те вјерује да овакви тренинзи добар путоказ да су тренинзи важан сегмент свакога од нас.
- У циљу јачања, очувања, важности физичке активносту,  "Спартакус" је у сарадњи са КСЦ Гацко и "БТЦ" Сарајево организовао  дан физичке активности. Заједничком жељом, са циљем да дјеци и омладини укажемо на значај физичке  активности одрадили смо фитнес тренинг који је био отворен за све узрасне категорије - додала је Јововићева.

Кроз забаву, марљиво вјежбање и музику једнако су уживали сви. 
- Физичким активностима јачамо ментално здравље и бринемо о себи на најбољи могући начин Од малих ногу се постављају темељи, а ми вјерујемо да су наши темељи чврсти - истакла је Јововићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана