Фудбалски клуб Полет Крајишник прославио 65. рођендан

Дарко Пашагић
Фудбалски клуб Полет Крајишник прославио 65. рођендан

Бањалука - Свечаном академијом и промоцијом књиге "Фудбалски клуб Полет Крајишник 1949-2014" аутора Слободана Бабића обиљежено је шест и по деценија постојања ФК Полет Крајишник.

Манифестацији која је у суботу одржана у просторијама Основне школе "Десанка Максимовић" у Драгочају присуствовали су и бројни гости, а међу њима били су: помоћник министра за спорт у Министарству породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске Горан Раца, предсједник Скупштине града Бањалука Будимир Балабан, начелник Одјељења за друштвене дјелатности у градској управи Раденко Ђурица, потпредсједник ФС БиХ Дарко Љубојевић...

- Захваљујући групи ентузијаста, међу којима је био тадашњи учитељ у Драгочају Раде Марић, прије 65 година дошло је до формирања клуба. Данас се са поносом присјећамо тих тренутака, уз наду да ћемо садашњим и будућим генерацијама обезбиједити још боље услове за несметан рад него што су то имали они с почетка када је формиран Полет Крајишник - рекао је предсједник клуба Предраг Доњак.

Значајну подршку у реализацији обиљежавања јубилеја Фудбалског клуба Полет Крајишник дале су и градске власти.

- Град Бањалука је одувијек подржавао овакве манифестације и то ће радити и убудуће. Истовремено желим да напоменем како ћемо помоћи и у санацији фудбалског терена у Драгочају, све с циљем да млади имају добре услове за тренирање и бављење фудбалом - рекао је Ђурица.

Међу првима рођендан слављенику је честитао помоћник министра за спорт у Министарству породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске Горан Раца.

- Када један клуб слави шест и по деценија постојања и успјешног рада, онда се може рећи да је он оправдао своју намјену. Полет Крајишник је можда мали клуб, јер долази из нешто мање средине, али је велики клуб с обзиром на све оно што је остварио у протеклом периоду - изјавио је Раца.

Један од најбољих фудбалера Полет Крајишника из садашње генерације Синиша Лазаревић рекао је да управа клуба чини све да играчима и стручном штабу обезбиједи много боље услове за рад.

- Заиста се сви труде како би нам омогућили много боље услове него што је то био случај у ранијем периоду. Сада је на нама да на терену постижемо добре резултате, а сви вјерујемо да се у догледно вријеме можемо поново пласирати у трећелигашку конкуренцију - рекао је Лазаревић, који је уједно и успјешан студент на Медицинском факултету.

Повеља

Повељу, као највеће клупско признање, на свечаној академији добили су: Перо Богдановић, Драго Мијатовић, Милан Савић, Божо Малешевић, Раденко Малешевић, Љубинко Остојић и Дарко Бркић. Фудбалски савез Републике Српске додијелио је златну плакету ФК Полет Крајишник за дугогодишњи рад.

Захвалност

Предсједник Полет Крајишника Предраг Доњак захвалио је градоначелнику Бањалуке Слободану Гаврановићу на помоћи за обиљежавање клупског јубилеја.

- Гаврановић је био покровитељ манифестације, а и новчано нам је помогао како бисмо на скроман и достојанствен начин прославили 65 година постојања Полет Крајишника - рекао је Доњак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана