Фудбалери Србије почели припреме за мечеве у петак и понедјељак

Агенције
Фудбалери Србије почели припреме за мечеве у петак и понедјељак

Стара Пазова - С циљем да бар донекле сачувају образ и уколико је могуће направе солидну базу за идуће квалификације, када ће покушати да оду на Мундијал у Русију 2018. године, фудбалери Србије окупили су се у Старој Пазови и почели припреме за два меча која их очекују.

"Орлове" у петак очекује квалификациони дуел за Европско првенство против Јерменије, док у понедјељак играју у Бордоу пријатељски меч против домаћина Евра 2016. године Француске. Биће то и посљедњи одлазак фудбалера Србије бар за неко вријеме, јер реалних шанси за наступ у земљи Гала идућег љета одавно нема, а само су потврђене одлуком Суда за спортску арбитражу да је Србија искључиви кривац за прекид меча против Албаније, те је остала без три бода, која су додијељена Албанцима. Епилог свега је минус два бода иза имена Србије у квалификационој групи И. Иако меч нема посебан резултатски значај, "орлови" би морали озбиљно да схвате меч против Јермена, који су их са 0:0 у Јеревану и насјекли у првом колу, да не би постали прва репрезентација у историји која је завршила квалификације са негативним бројем бодова. Због тога је помало и деликатна ситуација у којој су шансу добили дебитанти Урош Спајић, Марко Петковић, Дарко Брашанац и Милош Косановић, али они су, без обзира на све, одлучни да покажу да нису узалуд добили позив.

- Мотива не сме да мањка, сви знамо колико је важно да државу представимо у најбољем могућем светлу - рекао је Спајић.

Десни бек Црвене звезде Марко Петковић нада се да ће добити шансу и истиче да се неће предавати без обзира на ситуацију.

- Потрудићемо се да не уђемо у историју као најгора селекција. Изузетно ми је драго и велика ми је част што ћу учити од Бранислава Ивановића, Александра Коларова, Немање Матића и осталих - рекао је Петковић.

Митровић

Нападачу Њукасла Александру Митровићу није кренуло баш најбоље у Енглеској, али је он на окупљање дошао видно расположен и са мајицом која наговјештава да није изгубио смисао за хумор.

Тужни јубилеј

Србији ће квалификациони меч против Јерменије, који се игра у Новом Саду бити 100. који игра као самостална држава. Утакмица ће се играти без присуства публике због казне УЕФА, па ће овај мали јубилеј без обзира на исход протећи у тужној атмосфери пред празним трибинама "Карађорђа".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана