Фудбалери Партизана на тешком испиту у Сочију: Станојевића брине везни ред и бекови

Г.С.
Фудбалери Партизана на тешком испиту у Сочију: Станојевића брине везни ред и бекови

СОЧИ - Тренер Партизана Александар Станојевић на пут у Сочи, гдје ће његови изабраници данас од 18 часова играти први меч трећег кола квалификација за Лигу конференције повео је 23 играча међу којима нема четворице првотимац, али ни новог голмана Милана Лукача.

Повратник у редове Партизана који би требало да замијени Владимира Стојковића још није потписао уговор са “црно-бијелима” на вријеме за мечеве против Сочија, али ће Станојевић имати других брига пред гостовање на стадиону “Фишт”.

У Русију нису отпутовали од раније повријеђени бекови Александар Миљковић и Иван Обрадовић, али ни млади крилни фудбалер Немања Јовић. Он је доживио повреду на мечу против Вождовца, док у авиону за Русију није био ни Сејдуба Сума. На Гвинејца послије пропуштања припрема још увијек не рачунају у Хумској, па ће поново у фокусу бити играчи који су блистали против Вождовца - Данило Пантић, Филип Холендер, Лазар Марковић...

Такође, једно од питања на које ће Станојевић до меча морати да одговори је и ко ће у везном реду почети меч, да ли ће се поново одлучити за тандем Саша Здјелар - Милош Јојић, или ће можда Александар Шћекић бити “човјек задатка” против петог тима Русије.

Новосадска Војводина 60 минута касније, од 19 часова на “Карађорђу” ће угостити аустријски ЛАСК, који је прошлу сезону завршио као трећи у националном шампионату.

- ЛАСК је стабилан европски клуб, који има сјајне резултате у протекле двије године у Европи. Претпрошле сезоне су испали у осмини финала Лиге Европе од Манчестер Јунајтеда, прошле им је фалио бод да прођу групу. ЛАСК има озбиљан играчки кадар, играју директан фудбал, доста трче и физички су јаки и дисциплиновани. Њихово најопасније оружје је што играју као тим, нема индивидуалаца. Нападају са великим бројем играча, најчешће у формацији 3-4-3, некада 3-5-2 - нагласио је тренер “лала” Славољуб Ђорђевић.

Проблем за Војводину је што Миљан Вукадиновић и Михајло Нешковић тренирају са екипом, али неће играти.

- Очекујем да дође што више публике, да подрже ове момке, учинићемо све да остваримо позитиван резултат - додао је Ђорђевић.

Од 21 час на терен ће фудбалери и трећег представника Србије, Чукаричког, који ће на стадиону Партизана угостити шведски Хамарби.

Вележ у Шведској

Фудбалери Вележа у првом сусрету трећег кола квалификација за Лигу Конференције гостоваће од 18.45 часова код шведског Елфсборга. Послије елиминације АЕК-а и пораза у првенству против Рудар Приједору у табору “рођених” вјерују да могу остварити добра резултат.

- Када си прави онда можеш избацити АЕК, а када ниси онда те добије Рудар Приједор. Надам се да је то добра опомена за нас, те да ћемо нешто научити. Морало се то десити кад тад, а можда је боље што се десило сада. Добро смо скаутирали Швеђане и мислим да ће утакмица бити доста тежа у односу на АЕК. Надам се да ћемо поновити игру са “Грбавице” и Атине против Грка - рекао је тренер Вележа Феђа Дудић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана