Фудбалери Крупе почели припреме за наставак сезоне: Потписали Ерак и Арсић

Дарко Пашагић
Фудбалери Крупе почели припреме за наставак сезоне: Потписали Ерак и Арсић

БАЊАЛУКА - Фудбалери Крупе почели су припреме за наставак сезоне у којем ће им једини циљ бити опстанак у премијерлигашкој конкуренцији.


Тренерски квартет Синиша Мркобрада, Марко Мазалица, Владимир Илић и Небојша Анђелић одрадио је први тренинг на терену прекривеном снијегом упознавши 30 присутних фудбалера са планом рада и амбицијама клуба у наставку сезоне.

- Пред нама је још 14 утакмица у којима ће нам сваки освојени бод бити корак ближе опстанку. Зато морамо што боље одрадити припреме, јер нас очекују тешке битке. Јесен је завршена на претпосљедњој позицији, али сви у клубу сматрамо да имамо реалне шансе да сачувамо премијерлигашки статус - нагласио је Мркобрада.

На прозивци је било и неколико нових имена. Нови чланови Крупе постали су лијевокрилни нападач Александар Ерак, коме је посљедњи клуб био Феникс 95 из Старе Пазове, те доскорашњи играч ГОШК-а штопер Владимир Арсић, док се са позајмице из прволигаша Леотара вратио Данило Шиповац. На проби су још Илија Јанковић (Алфа Модрича), Слободан Декић (Монтероси, Италија), Михајло Живковић (Сарајево У19) и Љубинко Томић (Диздаруша). Послије повреде у тренажни процес се вратио и Јосип Микетек.

- Сигурно је да ће у наредним данима бити још нових имена, али свима треба да буде јасно да је веома тешко у зимском прелазном року доводити квалитетна појачања. Ипак, трудићемо се да што више ојачамо екипу на свим позицијама - наставио је Мркобрада.

У односу на први дио сезоне Крупа је остала без осам играча. Током зимске паузе прекинута је сарадња са Марком Голубовићем, Стефаном Николићем, Алексом Андрејићем, Милошем Симоновићем, Миливојем Крмаром, Муамером Свраком и Немања Видовићем, док је Бојан Пузигаћа завршио каријеру, али још није познато да ли ће остати у клубу да ради као тренер млађих категорија или ће одмах преузети мјесто шефа стручног штаба трећелигаша БСК-а.

- План припрема је већ направљен. Послије уводних љекарских прегледа и тестирања тренираћемо на нашем стадиону и у теретани Факултета за физичку културу. Први тест имаћемо 30. јануара, када ће нам гост бити прволигаш ФБиХ ВИС Сим Бау, а 4. фебруара припреме настављамо у Међугорју, гдје ћемо бити 10 дана. Тамо ћемо одиграти четири сусрета, а противници су ГОШК (6. фебруар), Чапљина (9.2), Посушје (12.2) и Жељезничар (13.2). Против Слободе из Мркоњић Града играмо 18. фебруара, а два дана касније на распореду је генерална провјера против бањалучког Борца - додао је Мркобрада.

На прозивци 30 играча

На првом окупљању фудбалера Крупе појавило се чак 30 фудбалера. То су: голмани: Василије Колак, Тарик Абдулаховић, Давид Стјепановић, Давид Вуковић, те играчи: Ајдин Реџић, Игор Макитан, Михаел Модић, Никола Дујаковић, Керим Палић, Милош Аћимовић, Јован Владимир Павловић, Стојан Максимовић, Никола Мандић, Лазар Николић, Милош Каришик, Еманулах Блажевић, Јосип Микетек, Стефан Николић, Миладин Филиповић, Адонис Билал, Марин Галић, Немања Вукмановић, Данило Шиповац, Џафо Хаџић, Илија Јанковић, Слободан Декић, Михајло Живковић, Александар Ерак, Љубинко Томић и Владимир Арсић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана