Фудбалери Црвене звезде против Омоније играју утакмицу сезоне (17): На талону милиони и европска јесен

Дејан Марић
Фудбалери Црвене звезде против Омоније играју утакмицу сезоне (17): На талону милиони и европска јесен

НИКОЗИЈА - Фудбалери Црвене звезде данас полажу најважнији испит у сезони: ривал је Омонија, поприште битке Никозија, вријеме боја 17 часова, а ријеч је о утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Чињеница да је домаћин одабрао дневни термин јасано показује да “црвено-бијеле” очекује паклено кипарско искушење. Ипак, улог је велики, европска јесен и најмање пет милиона евра, тако да нико не смије да размишља о врућини.

Ученици Дејана Станковића рутински су прескочили гибралтарску Европу, након чега су “на мишиће” избацили Тирану. Сада је противник још озбиљнији. Истина, Омонија је аутсајдер на папиру, али чињеница да игра на свом терену, да ће јој високе температуре мање сметати те да гост има приличних кадровских проблема, даје додатну драж кипарско-српском окршају. Нема сумње да ће оба састава имати огроман спортски мотив, мада не треба игнорисати ни онај финансијски. Ко прође даље, имаће осигурану групну фазу Лиге Европе, а у џеп ће ставити и 2,1 милион евра награде УЕФА. Уз то, имаће и гарантованих 2,9 милиона у случају да изгуби у плеј-офу за елиту.

Оно што може да брине навијаче су кадровски проблеми. Некадашњи љубимац “делија” Милан Павков није у Станковићевим плановима. Томане је већ продат и Деки ни на њега не рачуна. Ричмонд Боаћи се повриједио у петак на Бановом брду, тако да су ван строја три нападача.

Звездин стратег се нада да ће Александар Катаи и Ел Фарду Бен бити спремни за велику битку, баш као и бековске узданице Марко Гобељић, те Милан Родић. У увертири меча није откривао састав, али је наговијестио тактику.

- Гледамо да играмо добар и офанзиван фудбал, али сигурно нећемо бити луди да се залетимо. Не кажем да ћемо се бранити, међутим, морамо да гледамо да не оставимо простор, јер ће они чекати да казне сваку нашу грешку. Бићемо стрпљиви, мада се нећемо бранити - јасан је Станковић.

Декијевих 20 адута

Дејан Станковић је за кипарску битку одабрао сљедећих 20 адута: Милан Борјан, Зоран Поповић, Марко Гобељић, Милан Гајић, Милан Родић, Радован Панков, Немања Милуновић, Милош Дегенек, Секу Саного, Његош Петровић, Вељко Николић, Мирко Иванић, Душан Јованчић, Гелор Канга, Александар Катаи, Срђан Спиридоновић, Жељко Гаврић, Ел Фарду Бен, Алекса Вукановић, Дијего Фалћинели.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана