Фудбалер Партизана јуче потписао уговор са бањолучким Борцем

Славко Басара
Фудбалер Партизана јуче потписао уговор са бањолучким Борцем

БAЊA ЛУКA - Перица Станчески је јуче, у ресторану "Романов", потписао уговор са Фудбалским клубом Борац. Он се обавезао на вјерност лидеру Премијер лиге БиХ до 13. октобра сљедеће године, с могућношћу да се уговор продужи на још једну годину.

- Бања Лука је град спорта и мислим да сам направио прави потез доласком у Борац. Утисци су феноменални, клупске и моје амбиције су се поклопиле, па сам одлучио да дођем у Борац, иако сам имао понуде из иностранства. Схватио сам да је боље играти у клубу који се бори за титулу и Европу, него отићи у иностранство и таворити у средини табеле - рекао је Станчески.

Директор бањолучког премијерлигаша Радмило Шиповац изразио је задовољство што је свестрани фудбалер попут Станческог, који је прошао школу фудбала Партизана, обукао дрес Борца.

- Потпис уговора је први видљиви резултат договора са Београђанима у вези са сарадњом два клуба. Добили смо квалитетно појачање, али на овоме се нећемо зауставити. Ово је први корак стварања европског Борца. Станчески је играо за омладинске селекције Србије и Македоније, а с обзиром на то да му је мајка из Зворника, могуће је да заигра и за БиХ. На зиму ћемо довести још појачања из Партизана, који ће бити у склопу велике европске приче - казао је Шиповац.

Станчески има право наступа већ суботњем сусрету у Травнику против истоименог ривала.

- Једва чекам деби у дресу Борца, даћу све од себе да пружим максимум и да заиграмо у квалификацијама за Лигу шампиона. Ја сам само један шраф у, надам се, шампионској машинерији и колектив увек треба да буде испред сваког појединца - рекао је Станчески. 

Дрес са бројем 28

Станчески је задужио дрес са бројем 28. О "шифри" за распознавање на терену је рекао:

- Нема ту никакве симболике, једноставно дрес са бројем 28 је био слободан и узео сам га. Није важно који број носим на леђима, битне су партије које прикажем. Одлично сам се уклопио, играчи су ме прихватили као да се знамо сто година. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана