Фудбалер Црвене звезде Луис Ибањез: Биће тешко, али можемо у елиту

Агенције
Фудбалер Црвене звезде Луис Ибањез: Биће тешко, али можемо у елиту

Београд - Навијачи Црвене звезде увелико праве планове за љето у нади да ће њихов тим успјети да избори наступ у Лиги шампиона. Играчи не дозвољавају да их понесе еуфорија, а један од најбољих Луис Ибањез упозорава да треба да иду корак по корак.

"Црвено-бијеле" прво очекује утакмица са Младости из Лучана, потом "вјечити" дерби па би онда кроз плеј-оф требало да овјере шампионску титулу.

- Мислимо само на прво прољећно коло и меч против Младости. Знамо колико је дерби битна утакмица, Партизан је наш највећи ривал и самим тим та утакмица је најважнија у првенству. Што се тиче љета, надам се да ћемо бити прваци државе и да ћемо се успјети квалификовати у Лигу шампиона. Играо сам два пута у елитном такмичењу и знам да неће бити лако. Противници су тешки, али даћемо све од себе и био бих задовољан када бисмо се пласирали макар у Лигу Европе - рекао је Ибањез.

Тренер Миодраг Божовић на Кипру има комплетан тим на располагању, јер се од повреде опоравио десни бек Марко Петковић.

- Најбитније је да смо сви здрави и конкуришемо за пријатељске утакмице како бисмо се што боље уиграли, а касније и за званичне када почне борба за бодове. Љетос нисам одрадио припреме са екипом и требало ми је неко вријеме да се уклопим и како бих почео да пружам добре партије. Сада је ситуација другачија и очекујем да од првог сусрета будем на нивоу - казао је Ибањез.

За разлику од осталих странаца, Бразилац није имао проблема у комуникацији са саиграчима, пошто је годинама играо за загребачки Динамо и тамо научио језик.

- Није ми било тешко да се прилагодим, јер познајем језик, а одлично су ме прихватили и морам признати да нисам очекивао овако добру атмосферу у екипи поготово због тешке финансијске ситуације - додао је Ибањез.

Јовановић

Млади штопер Црвене звезде Вукашин Јовановић прикључио се припремама екипе на Кипру, јер му је пропао трансфер у Зенит. Стамени дефанзивац прво је преговарао са Бордоом да би затим руски клуб показао велику жељу да га доведе у своје редове, али је на крају свјетски шампион из Новог Зеланда остао у Љутице Богдана 1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана