Фудбалер Борца Стојан Томић умро од посљедица срчаног удара

Б. Р.
Фудбалер Борца Стојан Томић умро од посљедица срчаног удара

Шамац - Играч Фудбалског клуба “Борац” из Шамца Стојан Томић (22) преминуо је на терену од посљедица срчаног удара - тим поводом предсједник ФК “Борац” Ненад Лукић истиче да су ово тешки тренуци за комплетан клуб и све љубитеље спорта у Шамцу.

Лукић је изразио дубоко саучешће родбини преминулог и захвалио љекарској служби домаћина Дервенте и “Борца” за помоћ.

Он је појаснио да се љекарским, прегледима у ФК “Борац” посвећује велика пажња и да се обављају сваких шест мјесеци.

Када је ријеч о Томићевом случају, Лукић је напоменуо да има сазнања да је преминули имао одређених здравствених проблема.

- Имамо сазнања да је имао одређених здравствених проблемак који се тичу срца. Он је из ФК “Модрича”, док је био њихов члан, упућен на додатне претраге. Прегледан је у Београду и добио је одобрење да се бави спортом – каже Лукић.

Млади Томић је каријеру почео у у Модричи, а у шамачки “Борац” дошао у зимском прелазном периоду.

Био је изузетан момак и много је волио спорт.

Лукић је, коментаришући дилему да ли фудбалске утакмице треба да се играју на 40 степени Целзијуса, рекао да није вријеме да се сада прича о томе.

- Наш систем је да водимо бригу о спортистима и спорту и да се бавимо спортом, а они који одлучују - нека се замисле - појаснио је Лукић.

Капитен “Борца” Бојан Пупчевић каже да је Томићева смрт - трагедија те да су сличне ствари гледали на телевизији и мислили да је немогуће да се њима деси.

- Услови су били тешки за игру. Када је ушао у игру, протрчао је крај мене и пао уназад. Мислио сам да се онесвијестио и питао сам га - шта се десило. Видио сам да не реагује. Окренуо сам га на бок, али мислим да је он већ тада био мртав. Покушали су да га реанимирају... Шокиран сам - каже Пупчевић.

Стојан Томић је преминуо током бараж утакмице за улазак у Прву лигу Републике Српске између ФК “Текстилац” из Дервенте и ФК “Борац” Шамац.

У 68. минуту утакмице он је изненада пао, а да претходно није имао физички контакт са другим играчима.

Након указане медицинске помоћи љекара домаће екипе возилом Хитне помоћи превезен је у Дом здравља Дервента, гдје је покушана реанимација.

                                                                                      

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана