ФСС приволио Милислава Поповића из Аустралије да игра за Србију

Агенције
ФСС приволио Милислава Поповића из Аустралије да игра за Србију

Београд - Омладинској фудбалској селекцији Србије ускоро ће се прикључити нападач из Келна који је одрастао у Аустралији.

Послије ангажовања дефанзивца бразилског Сао Паула Лијанка Евађелисте Силвеира Невес Војновића, челници ФСС успјели су да задобију повјерење још једног српског фудбалера, а ријеч је о Милиславу Поповићу који је до сада имао само аустралијски пасош. Популарни Мили игра на позицији нападача, а у овом прелазном року био је на мети бројних бундеслигаша.

- Немци га зову Мили Поповић, дошао је из Аустралије и играо је за ТСВ Хавелсе из околине Хановера у омладинској лиги где је био најбољи стрелац, а ове зиме хтели су га Штутгарт и неки други клубови Бундеслиге. Његов избор је био Келн и сада игра у тиму испод 23 године. Желимо да га проверимо, пружимо шансу и надамо се да ће оправдати наша очекивања - рекао је директор млађих категорија ФСС Митар Мркела.

Документа Милислава Поповића већ се налазе у конзулату Србије у Хамбургу и очекује се да са новим пасошем дебитује за репрезентацију Србије против Бугарске, 24. фебруара, а 2. марта "орлове" очекује дуел са Шпанијом гдје би се у тиму нашао и Лијанко Војновић. Омладинску репрезентацију Србије очекује посљедњи круг квалификација за првенство Европе које се игра у Њемачкој од 11. до 24. јула ове године, а домаћин елитне рунде квалификација биће Србија од 24. до 29. марта. Ривали на путу до Њемачке су Данска, Црна Гора и Француска.

У рангу са Јамајком

Репрезентација Србије на најновијој ранг-листи ФИФА напредовала је четири позиције и сада са селекцијом Јамајке дијели 51. мјесто, са по 590 бодова, само један мање од Норвешке. Води Белгија испред Аргентине, Шпаније и Њемачке. Пети је Чиле, слиједе Бразил, Португалија, Колумбија, Енглеска и Аустрија, која је ривал Србије у квалификацијама за првенство свијета у Русији 2018. године. Селекција БиХ напредовала је за једну позицију и заузима 21. мјесто. "Змајеви" имају 905 бодова, колико су имали и на прошлој ранг-листи, али су напредовали захваљујући паду Обале Слоноваче за девет мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана