ФС РС за Премијер лигу са 12 клубова

М. З.
ФС РС за Премијер лигу са 12 клубова

Бањалука - Извршни одбор Фудбалског савеза Републике Српске подржао је приједлог скраћења Премијер лиге БиХ на 12 клубова.

Ипак, на јучерашњој сједници одлучено је да се о том приједлогу изјасни Скупштина ФС РС која ће се састати 14. априла у Бањалуци. Чланови ИО заступају став да у првој сезони након скраћења Премијер лиге са 16 на 12 екипа Република Српска има загарантовану трећину учесника (четири клуба) од којих би три остала у лиги плус шампион Прве лиге Републике Српске. С тим приједлогом скупштина ФС РС ићи ће ка скупштини ФС БиХ која је заказана за 16. април у Сарајеву.

На истој сједници актуелни генерални секретар ФС РС Родољуб Петковић добио је нови мандат и у идућих пет година обављаће исту функцију. Извјештај о остварењу буџета за 2014. и усвајање буџета за ову годину скинут је са дневног реда јер су материјали тек јуче били завршени па ће се о томе расправљати на идућој сједници заказаној за 27. март.

Усвојен је елаборат Комисије за процјену штета у клубовима настале у прошлогодишњим поплавама и укупна штета износи 1.220.750 марака. ФС РС има право на 50 одсто средстава које ће ФИФА и УЕФА дозначити ФС БиХ, а требало би има припасти око милион марака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана