ФС РС: Крбањевићев иступ некоректан, ОФК Слога 2 није испунила ниједан од пет услова

Душан Репија
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Фудбалски савез Републике Српске издао је саопштење поводом медијског иступа првог човјека ОФК Слога 2 из Горњег Црњелова Златка Крбањевића који је рекао да напушта фудбал јер његов тим није добио лиценцу за наступ у Првој лиги РС.

Он је у писму директно и индиректно прозвао челнике ФС РС, који су одлучили да се огласе и изнесу своју верзију приче. Саопштење преносимо у цјелости и без измјена:

- Поводом некоректних и неаргументованих изјава господина Златка Крбањевића, првог човјека ОФК Слога-2 (Горње Црњелово) у којима је одговорност за недобијање лиценце у првостепеном постуку примјене ванредног система лиценцирања за клубове из нижег ранга за наступ у Првој лиги Републике Српске пребацио на Фудбалски савез Републике Српске и Одјељење за лиценцирање, обавјештавамо јавност о сљедећем:

ОФК Слога-2 из Горњег Црњелова, као првопласирани клуб Друге лиге Републике Српске – група исток у сезони 2021/22. није испунио ниједан од пет потребних критеријума (законски, инфраструктурни, спортски, критеријум за особље и администрацију и финансијски) у примјени ванредног система лиценцирања за клубове из нижег ранга за наступ у Првој лиги Републике Српске.

Поменути апликант за три од пет критеријума (инфраструктурни, Критеријум за особље и администрацију и финансијски) није доставио ниједан документ, док се исти клуб није удостојио да у законском критеријуму достави у документацији за лиценцирање ни основна два акта - клупски Статут и Извод из јавног регистра.

Админинистрација Савеза је извршила преглед документације свих апликаната у примјени ванредног система лиценцирања за клубове из нижег ранга за наступ у Првој лиги Републике Српске, те саставила извјештај на чијој бази је, уз додатно прегледавање документације апликаната, Првостепена комисија за лиценцирање, на састанку одржаном 22. јуна 2022. године, ЈЕДНОГЛАСНО закључила и донијела одлуку да ОФК Слога-2 из Горњег Црњелова не испуњава ниједан од пет задатих критеријума у просецу лиценцирања за сезону 2022/23. у Првој лиги Републике Српске, те је њена апликација одбијена.

На тај начин, а на основу горе наведених чињеница које су непобитне, одбацујемо сваку врсту малициозности господина Крбањевића као и његове некоректне изјаве упућене, из само њему знаних разлога, на рачун Фудбалског савеза Републике Српске и Одјељења за лиценцирање.

Правила у процесу лиценцирања, у овом случају, у првостепеном постуку примјене ванредног система лиценцирања за клубове из нижег ранга за наступ у Првој лиги Републике Српске, су јасна и строго се примјењују за све апликанте, па тако и за ОФК Слогу-2 из Горњег Црњелова.

Фудбалски савез Републике Српске не може, нити хоће, било коме, па тако ни господину Крбањевићу, да утиче на друштвену одговорност, спортску свијест и личну савјест.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана