Фочаци најбољи појединци Отвореног првенства Српске у кик-боксу

Срна
Foto: Срна

ФОЧА- Кик-бокс клуб "Игма" из Фоче на Отвореном првенству Српске у Требињу освојио је три златне и једну сребрну медаљу, а чланови тог клуба Матеј Трипковић и Алекса Ћаласан проглашени су за најбоље такмичаре првенства.

Такмичење је ове године окупило 24 клуба и 92 кик-боксера из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе.

У Кик-бокс клубу "Игма" истичу да су потврдили резултате са прошлогодишњег првенства у Бањалуци и показали да су клуб са највише потенцијала и младих талената.

Матеј Трипковић доминирао је у дисциплини лоу-кик, категорија јуниора до 71 килограм и до титуле је дошао послије два тешка и атрактивна меча, а уз златну медаљу окитио се и епитетом најбољег такмичара првенства у лоу-кику.

На сличан начин на трон се попео и његов клупски друг Алекса Ћаласан у дисциплини кик-лајт, категорија јуниора до 79 килограма.

У обје борбе које је имао, Ћаласан је потврдио доминацију и тако се домогао злата, а уједно је проглашен за најбољег такмичара првенства у дисциплини кик-лајт.

Његош Шкипина, у дисциплини лоу-кик, категорија млађих кадета до 42 килограма, такође је имао два тешка меча, а заустављен је у финалу и то због минус поена од судије, па је морао да се задовољи сребром.

Најмлађи такмичар на првенству Николај Марковић, категорија млађих кадета до 28 килограма, без конкуренције је освојио прво мјесто и окитио се најсјајнијим одличјем.

Талентоване кик-боксере из Фоче до великог успјеха у Требињу предводили су тренер Милош Радовић и предсједник Клуба Игор Марковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана