Фоча: Бивша браћа јуре јубиларни трофеј

Радмила Ђевић
Фоча: Бивша браћа јуре јубиларни трофеј

Фоча - Јубиларни, 10. међународни омладински турнир у фудбалу "Фудбал френдс" од 25. до 27. јула у Фочи окупиће таленте из шест земаља бивше Југославије и звучна имена из свијета фудбала, а пратиће га и други богати садржаји.

У Фочу ће стићи подмладак, Црвене звезде и Војводине  из Србије, Ријеке из Хрватске, Будућности из Црне Горе, Олимпије из Словеније, Работничког из Македоније, те Жељезничара и домаће Сутјеске. Мада је било најављено учешће лондонског Кристал паласа, Енглези су, ипак, отказали долазак.

- Већ ево десет година омладинци до 17 година старости окупљају се у Фочи. Оно што посебно желим да нагласим јесте да ћемо ми у суботу, 26. јула одржати округли сто на тему "Фудбал више од игре" на којем ће учествовати четврта Звездина звезда Владимир Петровић Пижон као и друга позната имена из свијета фудбала -  истакао је директор Међународне асоцијације "Фудбал френдс" Београд Зоран Аврамовић.

Према његовим ријечима, југоисточни дио Републике Српске, постао је центар омладинског фудбала.

- Услови на стадиону у Фочи сваке године су све бољи, очекујемо одличну синергију града и регије, а то потврђују наши пријатељи који ево већ деценију не пропуштају "Фудбал френдс" турнир. Предстојећа смотра биће лијепа прилика да се покаже значај фудбала, пренесу и размјене искуства и укаже на значај колико је фудбал више од игре - рекао је Аврамовић.

Истакао је да је мисија асоцијације "Фудбал френдс" да дјелује као спој између различитих невладиних организација и установа, фокусирањем на друштвени развој кроз фудбал. Турнир "Фудбал френдс" у Фочи је почетна платформа за процесе повезивања у регион, а има за циљ и афирмацију младих талената, истичу у општинском Организационом одбору турнира.

- Све је већ спремно за почетак, од терена до потребне инфраструктуре, а за разлику од претходних година када је жријеб одржаван прије доласка екипа, ове године инсистирајући на фер-плеју жријеб ће се одржати у петак када почиње турнир - изјавио је члан Организационог одбора турнира, Игор Ћурчић.

Осим општине Фоча, очекује се да ће јубиларни Фудбал френдс подржати Министарство породице омладине и спорта РС и Министарство цивилних послова БиХ.

Богат програм

Игор Ћурчић је нагласио да ће у дане турнира биће организован низ пратећих садржаја.

- То је манифестација Гастро фест, што је прилика да упознавање и дружење свих учесника и ван фудбалског терена. Округли столови, а у петак, 25. јула биће одржана прес-конференција у читаоници Центра за културу и информисање. Истог дана, у поподневним сатима биће организовано свечано отварање, а у недјељу, 27. јула, планиране су финалне утакмице и свечано затварање турнира - рекао је Ћурчић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана