ФК Борац: Трио довољан за 18 бодова

Дарко Пашагић
ФК Борац: Трио довољан за 18 бодова

Бањалука - У једној од најлошијих јесени Фудбалског клуба Борац у историји на клупи чете са бањалучког Градског стадиона била су три стручњака, а "црвено-плави" су у тих 18 кола (15 првог и три другог дијела првенства) сакупили исто толико бодова.

Куриозитет је да је сваки од три стратега сакупио по шест бодова. Сезону је на клупи започео Владо Јагодић и послије блиставе побједе над Жељезничаром на премијери услиједила су три ремија и два пораза, а потом и оставка стручњака који је са Борцем у сезони 2010/11. постао шампион БиХ. На мјесто кормилара помало неочекивано је постављен српски стручњак Петар Курћубић, који је слабо познавао прилике у Лиги БиХ, а у седам мечева на клупи забиљежио је двије побједе и пет пораза. Послије два тријумфа и једног неуспјеха у прва три меча услиједила су четири везана пораза и одлазак са клупе. За вријеме проведено у Бањалуци Курћубић је побједом над Младости у Гацку од 1:0 обезбиједио пласман у осмину финала Купа БиХ, а затим су у првом сусрету ове фазе такмичења на Градском стадиону његови изабраници савладали Братство из Грачанице са 1:0. Уз све то изборио је и пласман у осмину финала Купа Републике Српске послије тријумфа над Слободом у Мркоњић Граду од 2:0.

Избор је потом пао на домаћег стручњака Жељка Врањеша, који је дебитовао са три узастопна првенства пораза, а потом остварио двије побједе, које су Бањалучанима дале какву-такву наду да се у наставку сезоне могу борити за опстанак. Можда би његов резултат био и бољи да на клупу практично није сјео само дан прије сусрета 14. кола у коме су "црвено-плави" на свом терену поражени од бијељинског Радника са 0:1. Уз све то, тим из Платонове је у реванш сусрету осмине финала Купа БиХ као гост савладао Братство са 2:0 и обезбиједио пласман у четвртфинале.

- Са ове двије побједе стекли смо реалне шансе за опстанак, али смо далеко од њега. Најжалосније је што у овом тренутку клуб нема управе, без чега је све даље илузорно причати. Оно што је у овом тренутку сигурно је да су играчи на одмору већ неколико дана и да је прозивка за почетак припрема за други дио сезоне заказана 12. јануара - рекао је Врањеш.

У овом тренутку веома је тешко рећи ко ће се на њој појавити, јер су за услуге појединих фудбалера, иако су сви под уговором, заинтересовани многи клубови.

Драгишић

На клупи Бањалучана ове јесени на једној утакмици као привремено рјешење послије одласка Петра Курћубића сједио је и његов помоћник Зоран Драгишић. Било је то у осмини финала Купа Републике Српске када су Бањалучани елиминисани послије пораза од Дрине у Зворнику са 0:3.

Учинак тренера

Владо Јагодић

1. коло: Борац - Жељезничар 1:0

2. коло: Вележ - Борац 1:1

3. коло: Борац - Младост 1:1

4. коло: Слобода - Борац 1:1

5. коло: Борац - Олимпик 0:1

6. коло: Дрина - Борац 1:0

Биланс        6        1        3        2        4:5     6       

(успјешност 33,33%)

Петар Курћубић

7. коло: Борац - Травник 2:1

8. коло: Сарајево - Борац 2:0

9. коло: Борац - Зрињски 2:1

10. коло: Челик - Борац 1:0

11. коло: Борац - Рудар Приједор 1:2

12. коло: Славија - Борац 3:0

13. коло: Борац - Широки Бријег 0:2

Биланс        7        2        0        5        5:12   6

(успјешност 28,57%)

Жељко Врањеш

14. коло: Борац - Радник 0:1

15. коло: Витез - Радник 1:0

16. коло: Жељезничар - Борац 1:0

17. коло: Борац - Вележ 2:1

18. коло: Младост - Борац 1:2

Биланс        5        2        0        3        4:5     6

(успјешност         40%)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана