Филип Филиповић, капитен ватерполо репрезентације Србије: Спремни смо за испит генерације

Агенције
Филип Филиповић, капитен ватерполо репрезентације Србије: Спремни смо за испит генерације

Београд - Српски ватерполисти Филип Филиповић и Душко Пијетловић истакли су да су задовољни провјером против Мађарске и поручили да екипа спремно дочекује Олимпијске игре у Рио де Жанеиру гдје је главни циљ златна медаља.

Србија је на отвореном базену на Ташмајдану савладала Мађарску резултатом 12:11 (2:4, 2:2, 6:3, 2:2) у генералној проби пред Олимпијске игре.

- Одлична увертира пред први меч на Играма. Иза нас је тежак период и сада преостаје само глазура пред Бразил. За Рио се спремамо четири године, али и буквално целу каријеру. Пред нама је испит генерације, претходне смо положили, надам се да ћемо и овај - рекао је Филиповић.

Капитен "делфина" није крио да сви жељно чекају поход на једину медаљу која недостаје садашњој генерацији.

- Ићи ћемо од утакмице до утакмице, другачије не знамо. Биће тешко, подизаћемо форму пред финалне окршаје и волео бих да нас погледа спортска срећа. Надам се да ћемо остварити резултат који сви прижељкују - поручио је Филиповић.

Он је постигао 500. гол у националном тиму против Мађарске.

- Биће их још много, надам се... Хвала екипи, голови су њихово дело јер не иду на име Филипа Филиповића, само тако новинари пишу. Поносан сам што сам део овог тима - рекао је он.

Његов саиграч Душко Пијетловић сматра да ће Мађарска бити један од главних конкурената у Рију.

- Годинама бележимо врхунске резултате и надам се да ћемо исто тако наставити у Рију. Сада смо били уморни, што се видело на почетку меча када су Мађари имали вођство. Морамо много боље у Бразилу да играмо ако хоћемо злато. Преостаје нам финализација припрема у Италији и верујем да ћемо бити прави - закључио је снажни центар.

Стријелци

Најефикаснији код "делфина" био је Филип Филиповић са три гола док су по два додали Душко Пијетловић и Милан Алексић, а по један Живко Гоцић, Слободан Никић, Никола Јакшић, Андрија Прлаиновић и Страхиња Рашовић. За Мађаре су Залнаки, Кристијан Манхерч и Мартон Вамош дали по два, а по један Норберт Хошњански, Данијел Варга, Габор Киш и Мартон Тот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана