FIFA испитује расизам у Хрватској

Агенције
FIFA испитује расизам у Хрватској

Међународна фудбалска федерација (FIFA) започела је истрагу поводом расистичких испада на пријатељској утакмици Ријека – Манчестер Сити.

Сити је 23. јула објавио да је млади тим ’грађана’ напустио терен због расисма.

У саопшењу Ситија наводи се да се 19-годишњи Секо Фофана био на мети противничког играча из Ријеке при крају првог полувремена утакмице у Новиграду.

"У контакту смо с надлежним како бисмо се распитали и дошли у ситуацију да оцjенимо ствар када прикупимо све релевантне информације", рекао је саговорник из FIFA за „BBC".

Фудбалски савез Хрватске већ је најавио да ће испитати оптужбе Манчестер Ситија.

„Прикупљамо информације о инциденту. Уколико донесемо било какву одлуку, она ће бити објављена на web-страницама", навео је је ХНС.

То је, иначе, други пут за мање од два мjесеца да су се млади играчи Ријеке нашли у центру пажње због неког инцидента. Претходног пута, избила је велика туча на терену, а путем снимка утврђено је да је било срамотних потеза, између осталих и помоћног тренера Елвиса Брајковића.

У међувремену, FIFA је замолила Фудбалски савез Италије да испита расистичке коментаре кандидата за мjесто предсjедника, Карла Тавекија.

Тавекио је приликом представљања кандидатуре рекао је да афрички фудбалери једу банане.

„Медијски извjештаји о наводним расистичким коментарима једног од кандидата за председника FUGC забринуо је одбор FIFA против расизма и дискриминације, као и његовог предсjедника Џефрија Веба", наводи се из FIFA.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана