Федерер одувао Ћорића у полуфиналу Дубаија

Б92
Федерер одувао Ћорића у полуфиналу Дубаија

Други носилац Роџер Федерер декласирао је младог Борну Ћорића са 6:2, 6:1 у полуфиналу турнира из Серије 500 у Дубаију.

За своју 84. титулу у каријери Федерер ће се борити са бољим из дуела Новак Ђоковић – Томаш Бердих, који је на програму од 16 часова.

Биће то Федерерово девето финале у Дубаију, а до сада је освојио шест титула.

Федерер је несигурно почео меч, али је на обије брејк лопте успио да одсервира прецизно и освојио је први гем. Већ у наредном гему преузео је иницијативу и направио брејк, да би убрзо повео са 3:0.

Ипак, Ћорић је био добар у дугим размјенама, а Федерер још није ухватио ритам, па се хрватски тенисер на кратко вратио у сет (3:2). Међутим, Швајцарац је тада заиграо много боље и везао је још три гема за вођство у сетовима.

У другом сету није било неизвјесности – број Ћорићевих грешака се повећавао, Федерер је био ефектан и са основне линије и на мрежи, па је лако привео меч крају за само 56 минута.

Федерер је имао 20 винера и 25 неизнуђених грешака, док је 18-годишњи Ћорић упсао само три директна поена, уз 22 грешке.

Млади Хрват ушао је у главни жреб као ’срећни губитник’, а потом је елиминисао Жазирија, Багдатиса и Мареја, па ће Дубаи напустити веома задовољан – чека га и скок на АTP листи, од понедjељка ће бити око 50. мjеста на свијету.

Са друге стране, послије разочарања у Мелбурну Роџер је у новом финалу, свом 126. у каријери. У недјељу ће имати шансу да освоји свој 15. трофеј на турнирима из Серије 500.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана