„ЕуроКуп 1“: ККИ Врбас циља финални турнир

Милан Зубовић
„ЕуроКуп 1“: ККИ Врбас циља финални турнир

Кошаркашки клуб инвалида „Врбас“ од 9. до 11. марта текуће године биће домаћин квалификационог турнира „ЕуроКуп 1, група Б“ у кошарци у колицима.

Поред Бањалучана на овом јаком такмичењу које ће се одиграти у дворани „Борик“ наступиће: Падова Милленниум Баскет (Италија), Лондон Титанс (Енгелска), Келн (Њемачка) и „Змај“ из Градачца.

Побједник ове групе избориће пласман на завршни трунир који ће се одржати у Италији (Канту).

- Увелико се припремамо за ово престижно такмичење и вјерујем да ћемо потпуно спремно дочекати наше спортске ривале, али и друге госте и да ћемо поново добити високу оцјену за организацију.

Као што је познато ми смо раније добили чисту десетку за организацију квалификационог турнира што ниједном другом клубу то није успјело. Хвала људима из ИWБФ који су нам указали повјерење да будемо домаћини, а није било лако добити организацију и ми смо успјели у томе побиједити један Париз, Лондон...- рекао је Маринко Умичевић, предсједник ККИ „Врбас“.

За организацију овог такмичења у клубу очекују помоћ и од надлежних институција. - Прије свега се надамо да ће покровитељ манифестације бити предсједник Републике Српске Милорад Додик од кога смо и у ранијем периоду имали значајну помоћ.

Надамо се подршци Владе Републике Српске, односно ресорног Министарства као и Града Бањалука, али и менаџмента СЦ „Борик“ и свих запослених у овој установи као што је то био случај и у минулом времену - истакао је Умичевић. Актуелни шампиони БиХ и НЛБ лиге из Бањалуке имали су доста успјеха на оваквим такмичењима.

Тако су 2018. години били први на квалфикационом турниру „Евролиге 3“, а годину дана касније били су најбољи и када су били домаћини квалификационог турнира „Евролиге 2“.

- Све су то гарацније да наш тим и овог пута може да оствари идентичан резултат. Тачно је да их чека тежак испит, јер ће играти против доста квалитетних тимова који имају и изузетно богате буџете. И поред свега тога вјерујем у наш састав и сви се надамо да можемо бити први како бисмо на тај начин изборили пласман на финални турнир – нагласио је Маринко Умичевић.

Технички делегат биће Луц де Кноцк (Белгија), а у Бањалуку долазе и судије из 10 европских земаља. За све њих је обезбијеђен смјештај у хотелу „Босна“, док ће екипе бити смјештене у старој бази - хотелу „Ћубић“ који испуњава све потребне услове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана