ЕРГ: 14. тениски ИТФ фјучерс "Добој опен 2021" један од најјачих до сада

Срна
ЕРГ: 14. тениски ИТФ фјучерс "Добој опен 2021" један од најјачих до сада

ДОБОЈ - У Добоју се данас игра прво коло главног дијела тениског ИТФ фјучерс турнира "Добој опен 2021", чији је наградни фонд 15.000 долара, а супервизор турнира Владимир Ерг рекао је да је овогодишњи, 14. по реду турнир, један од најјачих до сада и да се пријавио велики број квалитетних такмичара.

Ерг је рекао да су такмичарима потребни АТП бодови, с обзиром на то да су због ситуације са вирусом корона у свијету отказани бројни турнири.

"Значај оваквих турнира је и да се подржи играчки кадар те земље, што у случају Добоја није само фраза, јер је у жријебу квалификација било осам момака из БиХ, а два су директно у главном турниру", рекао је новинарима Ерг и навео да су два БиХ играча изборила главни турнир из квалификација.

Директор турнира Драган Драгичевић је навео да учествују играчи из 25 земаља, те да је за учешће у главном турниру посебна позивница дата Добојлији Андреју Недићу, овогодишњем сениорском прваку Републике Српске и БиХ, те освајачу међународног јуниорског тениског турнира "ИТФ јуниорс Ј5", који је завршен 3. јула у Добоју. Предсједник Скупштине Тениског клуба Добој Миодраг Марковић рекао је да је носилац главне групе Зомбор Пирош из Мађарске као 422. играч свијета, док ће као други носилац БиХ представљати Алдин Шеткић, који је 435. на АТП листи.

Шеткић је навео да је послије 10 година поново на турниру у Добоју, задовољан је припремљеним теренима, те додао да је конкуренција јака јер је због вируса корона играчима сваки турнир добродошао.

Тенисер Андреј Недић је изразио задовољство што игра у Добоју и што је, играјући заједно са суграђанином Марком Максимовићем, јуче забиљежио прву побједу у дублу. Дује Кекез из Хрватске, који је 2013. године играо финале добојског турнира, похвалио је организатора што је успио да организује турнир с обзиром на то да се оваква такмичења отказују широм свијета због пандемије.

Феликс Гил из Велике Британије је навео да се без обзира на епидемиолошку ситуацију у Добоју осјећа прилично безбједно, да је задовољан теренима и условима за припреме, као и самим градом и његовом понудом.

Словак Гергели Мадараш из Мађарске рекао је да је већ учествовао на турнирима у БиХ, али да први пут учествује на турниру у Добоју, којег је оцијенио квалитетним након увида у списак такмичара.

За суботу, 17. јул, предвиђено је финале дубла, а у недјељу, 18. јула, финале сингла. Побједнику ће припасти 15 АТП бода, плус додатна три ако је до побједе дошао из квалификација.

Осим такмичара из земаља региона учествују и тенисери из Русије, Чилеа, Канаде, Велике Британије, Индије, Израела, Ирана.

Добојски ИТФ фјучерс је на листи манифестација од посебног значаја за Републику Српску, а у Добоју је, осим рукометног турнира ТВ шампиона, једна од најзначајнијих манифестација у току године.

Аустралијски тенисер Кристофер О’Конел побједник је 13. ИТФ фјучерс турнира "Добој опен 2019".

Претходне, 2018. године, најбољи је био Мануел Жинар из Француске. Фабрицио Орнаго из Италије био је најбољи 2017. године, Кристијан Месарош из Хрватске 2016. године, Паскал Мајс из Њемачке 2015., Адријан Партл из Словачке 2014., Јошко Топић из Хрватске 2013. године, Дамир Џумхур из БиХ 2012. године, Тони Андроић из Хватске 2011., Михал Шмид из Чешке 2010., Никола Мектић из Хрватске 2009. године, Александар Словић из Србије 2008. године, те Денис Павловс из Летоније 2007. године.

Генерални спонзор турнира је град Добој, а златни покровитељ Влада Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана