Енглези мијењају фудбал новим правилом десет минута

Агенција
Енглези мијењају фудбал новим правилом десет минута

Енглези у Премијер лиги размишљају о увођењу правила којим би за играче била уведена санкција од десет минута ван терена, слично као у рукомету.

Ако заживи правило које у својој лиги намјеравају да примјене Енглези, фудбал би у будућности могао да изгледа много другачије.

Шеф судијске организације на Острву Мајк Рајли сматра да би то правило утицало на све клубове у Премијер лиги, а ФА би надгледала његову примјену.

Правило има за циљ да спријечи налете играча на судије које ће негодовање моћи да 'награде' десетоминутним хлађењем играча на клупи, да не би додијелили црвени картон.

Правило је за сада тестирано у млађим категоријама у Енглеској, планира се имплементација у нижим лигама прије него што почне да се користи на најјачој сцени.

"Према подацима које имамо, играчи се са судијама свађају 38 одсто мање него раније. Мислимо да је ово правило корисна ствар јер нико не жели ван игре на десет минута да би оставио своју екипу на цједилу. Они ће морати више да пазе, а судије ће бити боље заштићене", рекао је Рајли за енглеске медије.

Фудбал је у овој деценији нешто отворенији за новине него што је био раније. Тако је дошло до примјене гол технологија, уведен је пети судија уз гол аут линију, а одскора се експериментише и са системом ВАР.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана