Елиминацијом Вогошће Бањалучани послали поруку ривалима

Душан Репија
Елиминацијом Вогошће Бањалучани послали поруку ривалима

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел пружили су најбољу партију у сезони и направили велики подвиг надокнадивши седам голова минуса из првог меча против Вогошће, те са побједом 27:18 изборили наступ на завршном турниру Купа БиХ.

Тренер Ратко Ђурковић уочи меча стидљиво је најавио да би се овако нешто могло десити, али је у првом плану била било каква побједа. Како се меч развијао, постало је јасно да Борац има снаге да надокнади заостатак, што домаћи нису пропустили да ураде. Кључ побједе лежи у одлично одиграној одбрани са голманом Дамиром Ефендићем на челу, који је од уласка у игру пред крај првог полувремена зауставио десет шутева гостију. У нападу су сви дали свој допринос, а када је било најважније погађали су Дејан Унчанин, Горан Даничић и Мирко Мајић. Осим прве побједе у сезони против лидера Премијер лиге, тријумф много значи и са аспекта самопоуздања пред најважније битке сезоне. "Црвено-плави" су у конкуренцији за оба трофеја, јер су осим Купа, већ обезбиједили наступ у Лиги 4, гдје ће одмјерити снаге са Вогошћом и Извиђачем, те још једним тимом који се пласира на трећу позицију Премијер лиге.

- Вјеровао сам да можемо урадити овако нешто, јер имамо добру атмосферу у тиму, а остварили смо и седам побједа заредом у првенству. Постепено смо увећавали предност и на крају заслужено славили. Ипак, не смијемо превише славити, јер нас тек чека најтежи посао у финишу сезоне - рекао је Ђурковић.

Браниоци трофеја у овом такмичењу нису били ни блиједа сјенка екипе која је изгубила само један меч ове сезоне на домаћим теренима, али су кривца за пораз пронашли у судијама, а не у својој лошој игри. Челници овог клуба јуче су издали саопштење у којем имају примједбе на критеријум Дражена Бегића и Андрије Кнезовића, али не наводе конкретне ситуације. Иако су навели да су упутили жалбу РС БиХ, комесар такмичења Зденко Алпеза јуче је истакао да жалба није стигла на његову адресу.

Осим Борца, међу четири најбоље екипе пласирали су се Зрињски и Маглај, док Извиђач и Коњух реванш играју у уторак. Први меч Љубушаци су добили са 30:26. Резултати: Борац м:тел - Вогошћа ПХ 27:18 (први меч 21:27), Зрињски - Босна 27:21 (21:26), Маглај - Крајина 38:23 (27:33). Организатор завршнице Купа биће накнадно одређен, али су мале шансе да то буде Бањалука, јер је прије двије сезоне Борац играо на домаћем терену.

Катастрофа "Мире"

Рукометашице "Мире" доживјеле су катастрофалан пораз од Груда у другом мечу четвртфинала Купа (52:30). Груђанке су и у првом мечу биле убједљиве и славиле са 44:27. Остали резултати: Јединство Адлер - Извиђач 41:17 (31:22), Илиџа – "Катарина" 33:29 (28:29), Неретва - Криваја 30:24 (19:32).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана