Експедиција РК Борац имала много непријатних ситуација у Пећи: Каменица у прозор увертира пред меч

Душан Репија
Експедиција РК Борац имала много непријатних ситуација у Пећи: Каменица у прозор увертира пред меч

ПЕЋ - Експедиција рукометног клуба Борац имала је изузетно непријатељски дочек у Пећи, а увертира у меч било је каменовање аутобуса “црвено-плавих”.

Бањалучани су на крају изгубили са 22:29 и завршили такмичење у другом колу ЕХФ Европа купа, јер су у првом мечу славили са три гола разлике. Овакав расплет могао је да се наслути већ послије уводних петнаестак минута. Арбитри из Македоније, од којих је један Албанац, дозволили су домаћим врло грубу игру, па су Марко Лукић и Никола Кнежевић због ружних стартова крвави излазили на клупу. Ту се отприлике може ставити и тачка када је ријеч о дешавањима на терену, јер би и много искусније екипе од “вртића” Мирка Микића поклекле у таквом окружењу. Међутим оно што се дешавало прије и током утакмице на трибинама никако се не може подвести под спорт.

- Не би било поштено рећи да се домаћини нису потрудили да нам обезбиједе сигурност, али није било нимало пријатно. Већ када смо дошли речено нам је да не смијемо излазити из хотела, а све је ескалирало пред утакмицу. Рекли су нам да би било добро да путујемо аутобусом који су нам они обезбиједили, а када смо стигли пред дворану каменица је погодила прозор код кога је сједио Александар Милићевић - навели су из Борца.

Додају да су се са трибина могле чути пјесме које величају УЧК и вријеђају Србе, те да је више од 80 одсто гледалаца имало мајице на којима је исцртана застава “велике Албаније”.

- Један од играча је псовао мајку нашим играчима... Једноставно, атмосфера је била више него непријатељска, па смо срећни што смо без повреда дошли кући изузимајући Лукића и Кнежевића, које су ипак зарадили на терену и брзо ће се опоравити - поручено је из Борца.

Бањалучани немају много времена за одмор и опоравак, јер већ сутра дочекују Кривају у првенственом дуелу.

- Тешка је утакмица иза нас, тежак пораз, изгорјели смо у атмосфери. Утакмица је била веома јака, мушка, донијели смо неке погрешне одлуке у битним тренуцима... Сада нас чекају двије домаће утакмице у Премијер лиги, против Криваје и Слоге из Горњег Вакуфа. Морамо што прије да се опоравимо и наставимо серију побједа у првенству - рекао је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана