Егзодус са Градског стадиона

Душан Репија
Егзодус са Градског стадиона

Бањалука - Само два дана послије испадања из Премијер лиге свлачионица Борца остала је скоро празна, јер ће готово сви фудбалери напустити клуб без обештећења послије селидбе у нижи ранг.

Челници Бањалучана јуче су се посљедњи пут поздравили са момцима који су љетос дошли у клуб, али нису успјели да обезбиједе опстанак без обзира на то што су у 12 кола освојили 18 бодова. Зимус су на Градски стадион стигли Горан Вуклиш, Жељко Ђокић, Марко Прљевић, Владан Милосављев, Владимир Ђилас, Ненад Кисо, Армандо Манце, Милош Дујковић, Марко Рајовић, Александар Шкорић и Филип Ристовски. Македонац је већ споразумно раскинуо уговор, а његовим стопама ће и готово сви остали. Послије повреде резервног голмана Горана Вуклиша у клуб је стигао Сенедин Оштраковић, али ће и он напустити Градски стадион, док је Дарко Малетић још раније најавио да ће завршити каријеру.

Поред тога, уговори су истекли старосједиоцима Небојши Рунићу, Федору Предраговићу, Угљеши Радиновићу, Тонију Јовићу, Срђану Бечелићу и Лазару Марјановићу па је неизвјесно да ли ће и неко од њих каријеру наставити у црвено-плавом дресу, док је Ајдин Реџић до сада био на позајмици из Крупе. Још није јасно да ли ће на клупи остати Борче Средојевић, а многе ствари биће познате послије сједнице Управног одбора која ће бити одржана до петка.

Сигурно је да ће спортски сектор морати склапати потпуно нови тим, који ће предводити капитен Борис Распудић који има уговор на још годину и по. Поред њега, важеће уговоре имају дефанзивци Марко Поповић и Немања Видовић, те голман Бранислав Ружић.

- Без обзира на то што смо испали из лиге, на добром путу смо да доведемо три или четири провјерена играча из Премијер лиге. Са њима смо раније успоставили контакт, јер смо вјеровали да ћемо изборити опстанак, али они су још вољни да дођу у Борац - рекао је спортски директор Бранимир Тулић.

Иначе, јуче су се огласили и најватренији навијачи Борца "лешинари", који су дали подршку раду актуелне управе, а кривце за испадање траже у претходним управама као и Фудбалском савезу Републике Српске.

- Нека објасне како то да Сарајево има више клубова у Премијер лиги од цијеле Републике Српске!? Што се тиче тренутне управе, мислимо да је она дошла касно у клуб и није имала довољно времена да избори опстанак у лиги, те да је испадање у нижи ранг најмање њихова кривица. Примјећујемо огроман напредак у организацији клуба у односу на рад претходних управа. Ова управа још има нашу подршку и надамо се да ће наставити са оваквим радом и да ће тај рад донијети резултате какве сви очекујемо, а то су на првом мјесту повратак у Премијер лигу и изградња помоћних терена - наводи се, између осталог, у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана