Един Атић један од јунака побједе Игокее над Борцем у АБА лиги: Пресудили скок, агресивност и тимски дух

Милан Зубовић
Един Атић један од јунака побједе Игокее над Борцем у АБА лиги: Пресудили скок, агресивност и тимски дух

ЛАКТАШИ - Сјајна блокада Едина Атића у посљедњој секунди утакмице донијела је побједу Игокеи над Борцем (73:71), у деветом колу АБА лиге.

Иако је тај потез обиљежио утакмицу Атић скромно говори да је побједа остварена тимски те да су сви дали свој максимум у изузетно тешкој утакмици против дебитанта у регионалном такмичењу.

- Добро смо се намучили да дођемо до побједе, јер нисмо били у ритму због чињенице да смо у новембру одиграли смо двије утакмице. Уз то, током квалификација четири играча била су одсутна па остатак није могао да тренира пет на пет да бисмо потом имали само три-четири дана да се спремимо за Борац. Било је заиста тешко против жилаве екипе из Чачка која се није предавала ниједног момента, али на крају смо се извукли. Пресудила је наша агресивност у одбрани, добар скок и тимски дух. Моју блокаду ће спомињати као кључну, али је не видим као такву јер је сваки добар потез током утакмице био кључан - истакао је Атић.

Утакмица са Борцем била је прва од осам које их очекује током децембра, а први наредни испит је већ у сриједу против ФМП-а у Лакташима.

- Чека нас НБА ритам играња утакмица, али сви се радујемо томе. Тешко нам је било када смо само тренирали и нисмо играли мечеве, тако да нас ово радује и спремни ћемо дочекати наредна искушења. Прва утакмица је била најтежа јер смо дуго паузирали, али вјерујем да ћемо брзо ући у прави ритам јер се одлично познајемо, знамо како играмо и дишемо пошто смо већ пет мјесеци заједно. Имамо довољно велики ростер да издржимо све што нас очекује. Мало нас је пореметила повреда Далибора Илића који је битан члан екипе и вјерујем да ће се што прије опоравити - рекао је Атић.

Била је ово пета побједа Игокее у АБА лиги ове сезоне гдје има још два пораза, али и двије одгођене утакмице.

- Сезона је за сада одлична, имамо фину екипу која може много тога да направи и на нама је да наставимо тако. Пет побједа у седам утакмица АБА лиге је одличан резултат, имамо тријумф и пораз у Лиги шампиона гдје нас чекају двије утакмице са Хапоелом на нашем терену. Уколико бисмо добили оба меча, осигурали бисмо пролазак даље што би био посебно добар успјех - нагласио је Атић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана