Џудо турнир у Зворнику окупио око 800 такмичара из земаља региона

Срна
Џудо турнир у Зворнику окупио око 800 такмичара из земаља региона

ЗВОРНИК - У Зворнику се данас одржава Међународни џудо турнир "Трофеј Зворник-опен" на коме учествује око 800 такмичара из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Грчке, Бугарске, Сјеверне Македоније, Црне Горе и Хрватске.

Предсједник Џудо савеза Републике Српске Огњен Павловић рекао је новинарима да овај џудо турнир из године у годину биљежи пораст ученика што говори о квалитету самог турнира.

-Зворнички џудо турнир је добар тест за сва званична првенства Републике Српске и БиХ, за првенство Балкана као и европске купове, када се ради о старијим узрастима - рекао је Павловић.

Он је истакао да је похвално за овај турнир што се организатор максимално потрудио да организација буде на највишем нивоу, што ће омогућити постизање добрих спортских резултата.

-Џудо је према неким истраживањима проглашен за најбољи спорт за младе од пет до 21 године, јер је то спорт који има све елементе базичног спорта и даје добру основу за све будуће спортове поготово у раној фази развоја и тренирања - рекао је Павловић.

Директор Џудо клуба "Српски Соко" из Зворника Драган Божовић рекао је да на турниру учествује око 120 чланова овог клуба.

Истичући да је на овом турниру највише заступљен узраст пионира, Божовић је рекао да дјеца почињу тренинге практично у шестој години узраста.

-Без ових турнира нема квалитетног џудоа, јер је џудо спорт процес који траје од малих ногу, укључујући прво дренажни, а касније и такмичарски процес - рекао је Божовић.

Божовић је додао да се овим турниром Зворник промовише и као град спорта и младости.

Маринко Ђрђевац, тренер Џудо клуба "Академик" из Подгорице и тренер џудо репрезентације Црне Горе, рекао је да је на овај турнир дошао са двадесетак такмичара у нади да ће освојити прво мјесто.

Он је нагласио да је задовољан врхунском организацијом и масовношћу овог међународног џудо такмичења.

Тренер Џудо клуба "Респект" из Софије Денис Златанов рекао је да ће на овом џудо такмичењу учествовати девет такмичара из Бугарске.

Организатор Међународног џудо турнира "Трофеј Зворник - опен" су зворнички џудо клубови "Српски соко" и Џудо клуб "Соколови", а покровитељ је град Зворник. /крај/мсг/да/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана