Џудисти понос Источног Сарајева

Горан Андрић
Џудисти понос Источног Сарајева

Источно Сарајево - Четворица џудиста из Источног Сарајева који наступају за Црвену звезду освојили су двије златне и по једну сребрну и бронзану медаљу на првенству Србије за млађе сениоре одржаном у Београду.

Бројни проблеми са повредама спутавали су Стефана Мајдова да пружи свој максимум, али након што се опоравио, вратио се на велика врата. На његовим прсима, послије сјајног наступа и четири побједе, засијала је златна медаља.

- Ово је трећи пут да сам првак Србије. Два пута сам био шампион у јуниорској конкуренцији, и сада у млађим сениорима. Било ми је ово прво такмичење послије четири мјесеца паузе због повреде, па ми је медаља због тога још и дража. Темпирао сам форму баш за ово такмичење, иако сам имао много обавеза на факултету, али сам на крају успио. Нема пуно времена за одмор. Већ средином новембра ме очекује Европско првенство за млађе сениоре у Словачкој - рекао је Мајдов.

Златна медаља припала је и Милошу Мандићу, који је прошле сезоне кимоно Рандорија из Источног Сарајева замијенио "црвено-бијелим". До финала је био доминантан, а за злато се борио са клупским колегом Милошем Мијановићем.

- Конкуренција је била заиста јака, али сам успио стићи до финала. Посебно ми је драго што сам се у финалу нашао са другом. На тај начин обојица смо показали добру форму и да смо спремни за предстојећа такмичења, а што потврђује да смо све противнике савладали ипоном и стигли до финала. Милош је задовољан сребрном медаљом и сигуран сам да ће бити свјетлија наредни пут - рекао је Мандић.

Сјајан почетак у новом клубу имао је и Александар Крсмановић. Баш као и Мајдов, и он је кубурио са повредом, али је послије два мјесеца паузе показао да је спреман и освојио бронзу у категорији преко 100 килограма.

- Нисам могао да пожелим бољи почетак у новом клубу. Прије десетак дана почео сам да тренирам. Ово ми је мотивација да се вратим потпуно у форму и будем још бољи на предстојећим такмичењима - рекао је Крсмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана