Два клуба из Српске у тешкој ситуацији шест кола прије краја Премијер лиге: Сарајевска кухиња кроји пласман по свом

Дарко Пашагић
Foto: prijedordanas.com

БАЊАЛУКА - Како се Премијер лига БиХ приближава крају све је више нелогичних резултата, а изгледа да су већини клубова болна рана екипе из Републике Српске, односно Борац, који је засјео на прво мјесто те Радник и Крупа, који се налазе на два посљедња мјеста.

Сваком нормалном љубитељу фудбала, који га гледа без навијачких страсти, јасно је да су резултати клубова који се боре за опстанак, прилично нелогични, поготово када играју против Жељезничара. Тим са “Грбавице”, истина, овог прољећа пружа блиједе партије, а поготово је то изражено у дуелима са екипама из ФБиХ, које се налазе у доњем дијелу табеле.

- Несхватљиво је да Жељезничар од Олимпика изгуби два посљедња меча и то оба на свом терену. Прије тога су одиграли 27 утакмица у којима је тим са “Отоке” остварио само четири ремија уз 23 пораза. Прича о “пуштању” је још сумњивија када се зна да је на посљедњем дуелу ова два клуба одиграном у недјељу на голу Жељезничара био млади Ведад Муфтић, коме је ово био деби у Премијер лиги, а уз све то директни је кривац за један погодак Олимпика. Јасно је да је тим са “Грбавице” у кризи резултата, али није јасно како његови фудбалери већину утакмица играју као на излету, док су против Радника у Бијељини поштено “загризли” - нагласио је за “Глас” извор близак бијељинском клубу.

Овај извор осврнуо се и на двије побједе Слободе у 24. и 27. колу над Жељезничаром и Младости.

- Слобода игра очајно, али јој то није сметало да у ова два сусрета укњижи шест бодова. Потпуно је нелогично да Младост на “Тушањ”, у веома важном сусрету и за њих, дође без најбољих играча, а то им је постала пракса у неколико посљедњих гостујућих утакмица. Много је нелогичности, али је очигледно да се све ради да наредне сезоне у Премијер лиги не буде ни Радника, ни Крупе - додао је наш извор.

У премијерлигашу из Крупе нису склони теоријама завјере, али је предсједник Драшко Илић свјестан да су поједини резултати у најмању руку чудни.

- Нелогично је да Жељезничар два пута на свом терену изгуби од Олимпика. Било је ту још неких сумњивих резултата, али о том треба да брину такмичарски органи. Оно што захтијевамо од наших играча је да се на терену боре часно и поштено до посљедњег кола и надам се да ће нам то бити довољно за опстанак, мада је свима јасно да смо у незавидној позицији - нагласио је Илић.

Такође, није пракса да се важне утакмице за опстанак у посљедњим колима играју послије свих осталих, а баш такав је случај са предстојећим мечом Олимпик - Тузла сити који ће снаге одмјерити у понедјељак. Тада ће имати јасну ситуацију шта им је чинити.

Чудни резултати

Најчешће помињане утакмице на друштвеним мрежама и форумима, о којима се писало и прије него што су утакмице одигране су Жељезничар - Олимпик 0:1 из 22. кола и дуел истих тимова у 27. Коментаторима су сумњиви исход Сарајлија у Тузли гдје су­ поражени од Слободе, а под лупом су и исходи Младост - Тузла сити, те Слобода - Младост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана